Helyszín: Váci Dunakanyar Színház

Időpont: 2017. 10.01. vasárnap 18:00

A Dylan életműből a Hobo által legjelentősebbnek tartott, általa magyarra ültetett dalok hangzanak el az akusztikus koncerten.

kép

„Bob Dylan a 60-as évek elején írt első dalaival felrobbantotta a rockzene szövegírási szabályait és gyakorlatát. Mick Jaggert, John Lennont, Neil Youngot és másokat új útra vezetett. Engem az újvidéki Új Sympozion magyarnyelvű avantgarde irodalmi újságban, 1968-ban közölt Morrison és Dylan-fordítások indítottak el a szövegírás felé. (…) Dylan nélkül a rockzene nem tudta volna átlépni a hagyományos popzene korlátait, nem véletlen, hogy dalait sokezren dolgozták fel. Számomra most, ennyi idő után jött el az ideje, hogy a néger bluesok, a Rolling Stones, Jim Morrison, Tom Waits és Vlagyimir Viszockij magyarul énekelt számai mellé rakjam Dylan 15 általam lefordított dalát.”

Közreműködnek: Brády Márton, Gál István, Igali Csanád, Kiss Zoltán, Pengő Csaba

HOBO LUDENS KÖNYVBEMUTATÓ ÉS DEDIKÁLÁSkép

A koncertet Hobo most megjelent könyvének bemutatója követi. Az ötven évet, – 1967-től napjainkig tartó időszakot – felölelő pályaösszegző műben benne van minden. Saját bevallása szerint azt sem gyomlálta ki belőle, amit nem szeret. Az 1456 oldal terjedelmű, 4,5 kg súlyú, kétkötetes kiadványba belefért a Rolling Stones-könyv, a dalszövegfordítások, a novellák, a színdarabok, a forgatókönyvötletek és saját dalszövegei is.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Duna-Part programajánló