A Young & Free egy fiatalokból szerveződött csapat, akik azért jöttek össze, hogy fiataloknak és fiatal felnőtteknek zenéljenek szerte a világban. Szívükben a vággyal, hogy ez a generáció megismerje az igazságot, szenvedéllyel énekelnek mely a Jézus Krisztussal való kapcsolatban megtalálható szereteten, kegyelmen és szabadságon alapul. Az az álmuk, hogy az általunk átadott üzeneten keresztül az emberek mindenütt ráébredjenek, mi volt teremtésük igazi oka.

A Young & Free 2012-ben alakult a Hillsong Gyülekezet egyik dicsőítő csapataként. A tagok mindannyian dicsőítő vezetők úgy mint, Aodhan King, Alexander Pappas, Tyler Douglass, Renee Sieff, Ben Tan, és Melodie Wagner. Hillsong United, az eredeti csapat, A Hillsong gyülekezetben akkor indult, amikor a tagok még fiatalok voltak hiszen az ifjúsági misszió részeként jöttek létre. Ahogy a tagok fejlődtek és kezdtek felnőni illetve családot alapítani a gyülekezet tagjai szükségét étezték egy új csapatnak, akik elérik a fiatalabb generációt egy új és lendületes hangzással.

Első albumukat 2013-ban We Are Young and Free címmel adták ki. Az album számos zenei toplistán kiemelkedő helyen szerepelt.  Az elmúlt években további nagy sikerű kislemezeik jelentek meg,  köztük a This Is Living (2015), The Remixes (2015) és a Youth Revival (2016), ami a kiadás évében Grammy Díjra is jelölve lett, mint Legjobb Jelenkori Keresztény Zenei Album.
A Hillsong mozgalom 30 évvel ezelőtt alakult Sydney-ben és mára globális jelenséggé vált. Sikere azért is figyelemreméltó, mert éppen ott hódit – a nagyvárosokban élő fiatalok körében, ahol a hit egyre kevésbé trendi. A Hillsong dalait becslések szerint szerte a világon 30 millió ember énekli hétről-hétre a különböző egyházak gyülekezeti alkalmain. Mondhatjuk, hogy zenéjük egyfajta erőforrás a gyülekezetek számára. A produkciók mind látványban és mind hangzásban a legmagasabb színvonalat hozzák. Az előadások riválisak minden jelenkori, kortárs szórakozási formával. A Hillsong Young & Free csapata pedig lendületes zenéjével elérte a jelenkor fiataljait.

Albumaik:

We Are Young & Free (2013)

We Are Young & Free – EP (The Remixes) ( 2015)
This Is Living – EP (2015)

Youth Revival (2016)

Youth Revival Acustic (2017)

Elérhetőségeik:

Weboldal: https://hillsong.com/youngandfree/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/HillsongYoungAndFree/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Duna-Part programajánló