Időpont: 2017. december 30.
A korábbi évek grandiózus “Hatosfogat” és “Nyolcasfogat” utazásaival egy új hagyomány teremtődött a vasútbarátok körében.

A tapolcai évzáró Nohabozást megújult programmal idén ismét megtartjuk.
A mozdonyok számát tovább növelni egyelőre nem tudjuk, de a monstre szerelvény hosszát megfelezve igazán versenyképes vonatokat kapunk és versenybe is küldjük őket.

 

Ezennel invitálunk vasútbarátokat, Törzsutasokat és mindazokat, akik részt szeretnének venni az idei esztendő utolsó Élményvonatozásán.

 
Szeretettel várunk mindenkit a 2017-es
NOHAB FOGATHAJTÁSRA!
2017. december 30-án, szombaton két Élményvonatos utazást szervezünk Tapolcára. Mindkét szerelvényt négy-négy M61-es mozdony vontatja. A vonatoknak a könnyebb megkülönböztethetőség kedvéért nevet is adtunk: Vulkán gyors és Panoráma gyors.

• “Vulkán gyors” mozdonyai: 019, 021, 022, és 017-es Nohabok

 “Panoráma gyors” mozdonyai: 001, 006, 010 és 020-as Nohabok
A vonatok Kelenföld állomásról, pontban 8:55-kor egyszerre startolnak el. Ezt követően a Vulkán Háros, a Panoráma pedig Albertfalva felé veszi az irányt, majd Tárnoktól egymást követve teszik meg útjukat Székesfehérvárig.
Székesfehérvártól nagy izgalmak ígérkeznek. 9:55-kor ismét egyszerre lódul meg a két szerelvény és fej-fej mellett haladva versengenek Szabadbattyánig. Rövid megállást követően külön utakra térnek a vonatok. A Vulkán gyors a Balaton északi partján végig robogva, majd a vulkanikus Tanúhegyek között tekeredve, míg a Panoráma gyors a déli parton száguldva, az északi part gyönyörű látványát biztosítva, Keszthelyen át éri el Tapolcát. Ha minden jól megy, a két szerelvény egyszerre jár be „Négyeske” otthonába.
A tapolcai programok megtekintéséhez kérjük, kattintson a Tapolcai programok fülre.
A hazaút mindkét szerelvény utasainak újdonságot hoz, hiszen a vonatok útvonalat cserélnek. A Vulkán gyors a déli parton, a Panoráma gyors az északi parton indul haza. Székesfehérváron ismét integethet egymásnak az utassereg, ezt követően pedig már egymás után közlekedve, 5 perc különbséggel érkeznek meg Kelenföld végállomásra.
Mindkét vonatban közlekedik étkezőkocsi, ahol alkoholos és üdítőitalokkal, kávéval, forralt borral és egytál főtt ételkínálattal várjuk Önöket.

Jegyvásárlás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Duna-Part programajánló