Helyszín: Szigetmonostor Faluház

Időpont: december 9., 18:00–19:30

Petruska igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formációja meglepő erővel tölti be a színpadokat. A dalszerző-énekes fél évtizede tartó munkásságának két nagylemez, több száz klub- és fesztiválkoncert, valamint számos szakmai elismerés az eredménye olyan médiamegjelenésekkel, mint a 2016-os Dal című tévéműsor, vagy az idei Nagy-Szín-Pad. Intelligens humorral fűszerezett, őszinte előadásmódja, igényes zenei játékossága közkedvelt a mai húszas-harmincas generáció körében. Gondolatokban gazdag, szókimondó szerzeményei a fiatal zenésznemzedék meghatározó alakjává teszik.

Az Abajdóc Kórus Szigetmonostor vegyes kórusa, amelyet Krafcsik Ibolya alapító tag vezeti, immáron közel 10 éve. A kórus minden korcsoport számára nyitott, céljuk az ének és a zene örömének kifejezése, a zenében történő felszabadultság megélése és átadása a hallgatóság számára. Repertoárjuk között az egyházi énekekek, kórusművek mellett megannyi műfaj megjelenik, a gospel hangzáson keresztül az afrikai népi énekek át megannyi világot szólaltatnak meg próbáikon és fellépéseiken.

Az est során az Abajdóc Kórus műsorát követően Petruska zenél (duó) és énekel a hallgatóságnak. Az esemény érdekessége, hogy a kórus és Petruska kísérletet tesz egy közösen előadott, meglepetés Petruska dal megszólaltatására is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Duna-Part programajánló