MESEBELI SÉTÁNY A MECSEKI FÁK KORONÁJA KÖZÖTT

 • 11
 • 22
 • 33
 • 44
 • 55

Hely Category: Országjáró

Leírás
Leírás
Képek
Térkép
Értékelés
 • Újabb turisztikai attrakcióval bővült Baranya: megnyílt a Lombkorona sétány és tanösvény a Hetvehelyhez közeli Sás-völgyben – közölte Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés elnöke. A Dél-Dunántúl első, fák koronája között haladó sétánya a kihelyezett tájékoztató táblákkal segíti az erdő alsó szintjeiről nem látható lombkoronaszint jellegzetes élővilágának megismerését.

  Dél-Dunántúl első, fák koronája között megbúvó sétánya a sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas járószintű, de követi a terep emelkedését.

  Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón hangsúlyozta, hogy az erdei iskolák révén a pihenés és kikapcsolódás oktatással és a környezettudatos szemléletformálással kapcsolódik össze. Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár az erdészetek értékmegőrző, gazdálkodó szerepét, és a Mecsekerdő klímaváltozás kapcsán képviselt felelős hozzáállását emelte ki.

  A sétányon közelebbről is megtekinthetjük a fák szerkezetét, de a kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk az élővilággal is.

  És ha mindez nem keltette volna fel kellőképp az érdeklődésünket, akkor íme még pár érv, hogy hétvégén ellátogassuk a Sás-völgybe:

  – Odú- és fészektanodát is kialakítottak

  – A gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe is bemászhatnak

  – A legkisebbek is kipróbálhatják az élőlények lakhelyeit

  – Ingyenesen látogatható

  A Mecsekerdő munkatársai az elmúlt két évben kilátót és tanösvényt avattak Kövestetőn, az Ormánságban újítottak fel egy erdészeti utat, amely a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” hálózatához csatlakozik, emellett több megyei fejlesztésben partnerként vesz részt a cég, többek között a Zengőre tervezett kilátó építésében is.

  Forrás: http://www.pecsma.hu/

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Írja le értékelését

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  *