Az ötlet olyan egyszerű, amennyire zseniális: a világklasszis táncosok izgalmas videó vetítések előtt táncolnak a legnagyobb rock- és pop slágerekre.

2008 óta a multimédiás táncelőadás, a Rock the Ballet folyamatosan 4 kontinensen turnézik – kereken kétmillió rajongó látta már a showt több mint 750 előadás során a világ több mint 20 országában.

A «Rock the Ballet» az amerikai és az európai kontinens ünnepelt produkciója az USA-ból, amely rendkívül ötletesen keveri a klasszikus balettet az új táncstílusokkal. A hét táncos mindegyike a nagy klasszikus társulatoknál táncolt, Broadway- és hollywoodi produkcióban szerepeltek, illetve a társulat alakulásának elején alapozták meg népszerűségüket az Államokban amikor megnyerték a népszerű amerikai TV- show-t, a „So you think you can dance”-t.

rock-the-ballet-6jpg-ead0e2a9cb8780c256d9ebc8a54c182a
Manapság az angol „bad” szó nem rosszat jelent, hanem inkább azt, hogy „cool” – Michael Jackson 1987-es, azonos című slágerében újradefiniálta a szó jelentését. Így gondolta ezt Rasta Thomas is, amikor táncosait Bad Boys of Dance- nek (A tánc rosszfiúinak) nevezte el: Laza srácok, akik tényleg tudnak valamit. Meggyőződésük, hogy a balettnak a fiatal közönség számára szexinek és olyannak szórakoztatónak kell lennie, mint egy popkoncert..

Válogatott dalok a nemzetközi slágerlistákról, karizmatikus táncosok, lélegzetelállító koreográfiák, nagyszerű videó vetítések és szexi kosztümök: a Rock the Ballet egy olyan bemutató, amiben minden a nagy slágerek és a nagyszerű tánc körül forog.
Egy Mega-Party, amelynek felforrósodott atmoszférájában a táncosok olyan energia- italként hatnak, amely a közönséget 90 percen keresztül energiával látja el.

maxresdefault
A Rock the Ballet kitalálói a Rasta Thomas és Adrienne Canterna házaspár, Thomas vezeti a csapatot, felesége a koreográfus, és évek óta sikeresek együtt. Az amerikai Rasta Thomas egy kivételes tehetség aki szinte az összes nagy balett verseny díjnyertes sztárja világszerte. Tanulmányait a neves Kirow Akadémián kezdte, ahol az akkori igazgató, Oleg Vindogradov gyorsan felfigyelt rá. Már 12 évesen fellépett egy orosz TV-műsorban a Kirow Balett sztárjaival – ami nagyon ritka dolog egy amerikai számára, hiszen Oroszország sem szűkölködik fiatal tehetségekben. 1995- ben a franciaországi „Jeune Ballet de France” tagja lett. Sokat látott a világból, kiváló tanárokkal dolgozott, és remek táncosokkal találkozott. Elhatározta azonban, hogy soha többet nem fog egy fix társulatnál dolgozni. Repertoárjával, amely a férfi táncosok összes klasszikus szerepét tartalmazza (pl. Don Quixote, Giselle, Hattyúk tava, Diótörő stb.) vendégszerepelt az Imperial Russian Ballet-nál (Birodalmi Orosz Balett), a Washington Balettnál, a japán Inoue Balettnál, a Lar Lubovitch Tánc Társulatnál és az Amerikai Balett Színházban, 2005-ben pedig debütált a Broadway színpadán.

Azonban ez a világ is túl szűknek bizonyult számára. 2007-ben megalapította saját társulatát – a tánc teljes spektrumát színpadra akarta vinni, mivel példaképei közé tartozik nem csak a klasszikus táncos Michail Barisnyikov, hanem a poplegenda Michael Jackson és a színész és kung-fu harcos Bruce Lee is. „Amikor a csapatot megalapítottam, feltétlenül valami egyszerit, még soha nem látottat akartam létrehozni” – írja le saját álmát. Azóta kizárólag olyan fiatal táncosokkal dolgozik együtt, akik semmi mást nem akarnak, mint „a táncot megélni és táncot lélegezni”.

rock-the-ballet-8jpg-057986a68415a0c60ccd60ab9efab287
Rasta Thomas briliáns táncosai mind kiváló klasszikus balett képzést kaptak az Amerikai Egyesült Államok neves iskoláiban. Ez még eggyel több ok arra, hogy a látványos New yorki táncelőadás a balett szerelmeseit és a kezdő színházlátogatókat egyaránt elbűvölje. Rasta Thomas társulata mind az USÁ-ban, mind Európa színpadain álló tapsot és fantasztikus kritikákat kapott a közönség és a táncosok részéről is garantált semmihez nem hasonlítható katarzis látható a színpadon.

Felejthetetlen élmény minden korosztálynak.

A Rock the Ballet sokadszor Európában, ezúton Magyarországon is bemutatkozik egy rövid turné erejéig – Rihanna, Queen, David Guetta, Beyonce ,Coldplay, a U2, Michael Jackson, Prince és hasonló nagy sztárok slágereivel.

Helyszín: Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

Időpont: 2017. május 7., 19:00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló