Júniusban újra zene- bona vigalom a Hajógyári- szigeten: minden hétvégén várja a családokat a Generali Gyerek Sziget, Magyarország legnagyobb ingyenes családi programja. Június 3 -25- ig minden szombaton és vasárnap több tucat zenei produkció, bábosok, cirkuszosok és komédiások szórakoztatják majd a gyerekeket. Emellett lesznek kézműves foglalkozások, sportprogramok, állatsimogatás és ezernyi más izgalmas program- tehát irány a Hajógyári –sziget minden júniusi hétvégén!

A népszerű kedvenc előadók koncertjei – többek közt Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, Halász Judit, Ruttkai Bori– mellett a Nagyszínpadon színházi előadások is várják majd a nagyérdeműt. Az aktív gyerekeket a Karamella Poronty Cirkusz, a drámasátor a Kézműves Palota várja, a Kalandparkban pedig óriáscsúszda, ugrálóvár és mászófal segít az adrenalin szint emelésében.

A Generali Gyerek Szigeten debütál Magyarország első interaktív életmód- és szerepjátéka is, ahol a vállalkozó kedvűek belecsöppenhetnek egy étterem és cukrászda mindennapjaiba. Itt a sütés-főzés, alkotás, játék folyamán tanulják meg az egészséges táplálkozás alapjait, az ételek összetevőit, a tudatos táplálkozás fontosságát, az egészséges ételek elkészítését.

A Sporthelyszín ebben az évben minden hétvégét egy-egy sportágnak dedikál, várják a bringázás, a labdarúgás, a küzdősportok és a back-jump szerelmeseit.

A Kutyajátszótéren – a kutyáknak és gazdáiknak szóló programokon kívül- a felelős állattartás népszerűsítésére fókuszálnak a szervezők.

A Gyerek Paradicsomban lehet majd kertészkedni, alkotni – megismerkedni a környezettudatos életmóddal és annak fontosságával.

Lesz még Állatsimogató, és újra Színes Falu, ahol a gyerekek Magyarországon élő külföldi közösségek kultúrájával és meséivel ismerkedhetnek meg. Kukutyinban nem csak zabot lehet majd hegyezni, hanem a magyar hagyományokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, az Artista Tanodában pedig egy kicsit mindenki a manézsban érezheti magát.

Száz szónak is egy a vége: www. gyereksziget. hu oldalon érdemes hétről-hétre böngészni a programokat egész júniusban.

Időpont: 2017. június 03-25., minden szombaton és vasárnap

Helyszín: Óbuda, Hajógyári-sziget

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló