Július 7-én, pénteken 20.30-kor az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar közreműködésével bemutatásra kerülő FERGETEGES című táncshow-val nyitja meg kapuit Pest megye legnagyobb szabadtéri színháza Veresegyházon, a Búcsú téri (Mézesvölgyi) Szabadtéri Színház.

1235 fős nézőtér és 190 négyzetméteres nagyszínpad fogadja a nyár minden hétvégéjén “Prémium” előadások keretében a nyáresti szórakozásra vágyókat -elsőként az ExperiDance FERGETEGES című produkciójával.

Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány 
Szerelmi háromszögben egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak tolmácsolásában. A magyar kultúra nagykövetei zenében és táncban egy színpadon.
A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…
A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.
A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.

Szereposztás:
A Királyné – Lázár Anna Dóra
A Gróf – Patonai Norbert
A Cigánylány- Boros Bettina
Az Ifjú herceg – Benkő Dávid
Komornyik – Görög Zoltán
Spanyol nagykövet – Újszászi András
Orosz nagykövet – Reszneki Domán
Bajor nagykövet – Kökény Róbert
Öreg grófnő – Holman Enikő
Cigány vajda /Gólyalábas – Patonai Zsolt
Gólyalábas – Stana Alexandra
Marionett bábok – Bánházy Eszter, Rimár Izabella, Péli Róbert, Szabó Dániel
Cigány jósnő – Bistei Judit
Hölgyek és Urak – Bíró Márton, Dénes Nándor, Joó Viktória, Kiss Levente, Koller Nikolett, Molnár Edina, Tóth Klaudia, Tóth Nikolett, Szerencse Károly

Továbbá közreműködnek a 100 tagú Cigányzenekar szólistái.

A művet Vona Tibor ötlete alapján írta: Meskó Zsolt
Zene: válogatás a 100 tagú Cigányzenekar repertoárjából
Fodrász, smink: Petrik Gitta Lili
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Fényterv, látvány: Szimeiszter Balázs
Díszlettervező, társrendező: Meskó Zsolt
Producer: Vona Tibor
Rendező, koreográfus: Román Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló