Jó hírrel indul a nyár, ugyanis a tavalyi nagy sikerű és több, mint százezres látogatottsággal büszkélkedő Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás ismét Budapesten állít (űr)bázist. A tudomány és a világűr szerelmesei 2017. július 1. és szeptember 11. között a Millenárison újra elmerülhetnek az űrutazás lélegzetelállító történetében és tapasztalhatják meg, milyen érzés asztronautának lenni.

Ha lemaradtál a tavalyiról, idén nyáron semmiképpen ne hagyd ki, ugyanis több, mint 3000 négyzetméteren ismerheted meg az emberiség legnagyobb kalandjának történetét olyan formában, amilyenről az iskolapadban még csak álmodni sem mertél.
Őszintén! Gondoltad volna valaha, hogy lehetőséged lesz a MIR űrállomás fedélzetén nagyon furcsa gravitációs élményekkel gazdagodni? …és ha már a gravitációnál tartunk, ültél már zéró-gravitációs gépben? Netán giroszkópban? Landoltál már holdkomppal, vagy vezettél vadászrepülőt a sztratoszférában? Fogadni mernék, hogy nem!
A szimulátorok segítségével megtudhatod, milyen asztronauta lenne belőled, mindemellett kronologikusan ismerheted meg az űrkutatás fejlődésének fordulópontjait. A rengeteg tudományos adat mellett elhaladva hirtelen rádöbbensz, hogy a lehetetlen valóban egy nem létező fogalom. Gondolj csak bele! A józan ész mit mondott volna az ifjú Wernher von Braunnak, aki egy tejesbödönt hat tűzrakétával rakott tele és begyújtotta?! A szerkezet az állatkert fás részén landolt, de a történet itt nem ért véget. Később von Braun lett a ballisztikus rakéták atyja és a tudományág nélkülözhetetlen koponyája, akire később még a NASA is szemet vetett.
Bővebb információ: http://urkiallitas.hu/

EXTRA SZOLGÁLTATÁSOK

Születésnap az Űrkiállításon

Nyáron van a gyermek(ek) szülinapja? Rendezzetek bulit az Űrkállításon! A díszítésről és az étel-italról mi gondoskodunk, hogy nektek csak az ajándékkal és az ünnepléssel kelljen törődni. Bővebb információ az info@urkiallitas.hu email címen vagy a +36 30 922 8194-as telefonszámon.

Tárlatvezetés az Űrkiállításon

Szeretnéd szakértőink segítségével megismerni a világűr rejtélyeit és meghódításának izgalmas történetét? Tárlatvezetőink alig várják, hogy átadják neked a tudásukat, hogy az Űrkiállítás élménye még teljesebb legyen. Bővebb információ az info@urkiallitas.hu email címen vagy a +36 30 922 8194-as telefonszámon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló