2017-ben Budapesten csak egy alkalommal!

Október 15-én egy nagyszabású előadás keretén belül láthatják a nézők Budapesten Andrew Lloyd Webber klasszikus művét, a Jézus Krisztus Szupersztárt. Az darabot óriási sikerrel játszotta a Madách Színház az elmúlt évek során. A fergeteges Webber rockopera egyetlen alkalommal kerül bemutatásra a Papp László Budapest Sportarénában.

Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ban, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott és Oscar-díjra is jelölték.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű művet, amely Sasvári Sándor szerint a rockopera-irodalom csúcsa. A színművészt éveken keresztül  láthatta a közönség a népszerű rockopera címszerepében és később is boldogan mondott igent a színház felkérésére, hogy a Megváltó elítélőjét, Pilátust játssza. Ahogy korábban nyilatkozta: szívesen elvállalt volna akármilyen szerepet, mert témáját és zenéjét tekintve is a szíve csücske ez az előadás. Tóth Attilának minden vágya volt, hogy a Gethsemane-t egyszer színházban elénekelhesse, október 15-én is Jézus Krisztusként láthatja a közönség a Papp László Budapest Sportarénában.

A cselekmény Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart. Az előadás modern és látványos köntösben mutatja be a bibliai történetet, melynek főhőse nem csak a címszereplő Krisztus, hanem egyenrangú társa Júdás is, akit – akár csak az elmúlt években a Madách Színházban – a nagyszabású aréna bemutatón Serbán Attila alakít. Júdás kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába. Kérdéseire
rejtélyes válaszokat kap, és egyre világosabbá válik, hogy olyan történetbe csöppent, amelynek folytatására csekély hatása lehet – csakúgy, mint a többi szereplőnek, Pilátustól Heródesig, Mária Magdolnától Kajafásig.
A rockopera parádés szereposztásában Gallusz Nikolettet láthatják a nézők Mária Magdolnaként. A színésznő szomorú is lett volna, ha nem ő kapja a szerepet, ami szerinte nemcsak lelkileg, hanem hangtípusa, hangszíne és megjelenése szempontjából is remekül passzol hozzá. Az Arénában vele és Csonka Andrással is – akinek a többiekhez képest rövidebb ideje volt arra, hogy felkészüljön a szerepére, ő ugyanis 2013-ban csatlakozott a produkcióhoz – találkozhat a nagyérdemű. A színész igazi show-sztárként tűnik fel a színpadon Heródes dalával, ami a drámai rockoperában ironikus és frivol hanggal képes oldani a darab tragédiáját.

A nagy sikerű előadást a Madách Színház sztárjaival a legmagasabb színvonalon láthatják a nézők idén, Budapesten csak az Arénában!

Információ és jegyrendelés: www.koncert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló