A Játékkészítő alkotóinak új szuperprodukciója, Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

Szereplők:
Stohl András, Szabó Győző, Schell Judit, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Hajdu Steve, Radics Gigi, Varga Viktor és még sokan mások.

Rendező és koreográfus: Juronics Tamás
Vizuál rendező: Herendi Gábor
Író: Vinnai András, Hegedűs Bálint
Dramaturg: Almási-Tóth András
Zeneszerző: Rakonczai Viktor
Dalszövegíró: OrbánTamás
Díszlettervező: Rajcsány Balázs
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Tánckar: Szegedi Kortárs Balett

Producer: Illés Gabriella

MAGYARORSZÁG LEGISMERTEBB SZÍNÉSZEI ÉS ÉNEKESEI EGY SZÍNPADON

Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve mellett újabb ismert nevek csatlakoztak a szuperprodukcióhoz Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita személyében.

MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB MAGYAR SZÍNPADI PRODUKCIÓJA

A Broadway világát idéző díszletek monumentalitását mi sem mutatja jobban, mint a mesemusical színpadának mérete, ami 1000 m2 alapterületű és 12 méter (4 emeletes ház magasságának felel meg) magas lesz.

EGYEDÜLÁLLÓ LÁTVÁNYVILÁG

Az Álomutazó vizuál rendezője a Valami Amerika filmek, a Társasjáték és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező álmodta meg, aki többek között az X-Factor, a Csillag Születik és a Megasztár díszlet- és látványtervezőjeként vált ismerté. A darab formatervezett kosztümjei Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra kreálmányai.

FANTASZTIKUS ALKOTÓK

Az Álomutazó rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. A tánckarban pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Rippel Brothers Akadémia artistáit tűnnek fel. A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, akinek humorát a nézők a Dumaszínházból is ismerhetik. A munkában továbbá részt vett a Kincsemet és a Liza, a rókatündért forgatókönyvíróként jegyző Hegedűs Bálint. A dramaturg a Szegedi Nemzeti Színház korábbi irodalmi vezetője, Almási-Tóth András volt.

AZ ÉV LEGJOBB SLÁGEREI EGY DARABBAN

Orbán Tamás és Rakonczai Viktor A Játékkészítő című darabban is bizonyították, hogy kiváló, összeszokott párost alkotnak, ami az Álomutazóban sem lesz másként.

CSAK EGYSZERI ALKALOMMAL LESZ LÁTHATÓ

A szuperprodukció kizárólag december végén lesz látható itthon. Ennek az oka, hogy a különleges díszletek és a speciális látványvilág egyedi helyszínt igényel, így sajnos nem utaztatható a produkció. Ne maradj le róla!

Bővebben: http://www.tulipantunder.hu

Jegyvásárlás

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló