VIII. Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár

Helyszín: Tahitótfalu Sportcsarnok és Népház (Szabadság út 1.)

Időpont: 2018. március 3. szombat 9.00-17.00

Jelentkezési feltételek:

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

faluhaz@tahitotfalu.hu, és faluhaz@szigetmonostor.hu

A jelentkezés díjtalan! A vásáron és a kiállításon kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokat, eszközöket lehet kiállítani, árusítani.

Programok a Sportcsarnokban:

9.00-17.00 Kézműves kiállítás és vásár
16.00-16.30 VIII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár Díjátadó Ünnepsége

Programok a Népházban:

10:00-13:30 Bütykölde gyerekeknek
11:00-11:45 Rózsa, Viola, Ibolya – táncba szőtt mese a Görömbő Kompániával

12:00-13:30 Szamóca Waldorf Óvoda játszóháza

13:30-14:30 Télűző zsongás a Dunakanyar ifjú muzsikusaival. Fellépnek a szentendrei Vujicsics Zeneiskola népzenész növendékei, a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és a tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolásai.

14:30-15:30 Kerek zenekar népzenei koncertje gyerekeknek

14.00-15.30 Télűző zsongás a Dunakanyar ifjú muzsikusaival. Fellépnek a szentendrei Vujicsics Zeneiskola népzenész növendékei, a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és AMI diákjai, az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola népzene szakos növendékei és a tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI zeneiskolásai.

A rendezvény ideje alatt kézműves ételek vására. A kistermelők számára asztal korlátozott számban biztosított, ezért arra kérjük a kézműves ételeket árusítókat, hogy asztalt, széket hozzanak magukkal. Áramvételi lehetőség biztosított.

A kézműves kiállításon megjelenő alkotók egy megmérettetésen is részt vesznek, neves szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra az VIII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár legkiválóbb portékái, az alábbi kategóriákban: Kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak; egyéb anyagból készült tárgyak.

Minden kézműves 2 db alkotást nevezhet be a megmérettetésre. A kategóriánkét legkiválóbbnak ítéltetett portékák készítői elismerésben részesülnek, nevük és alkotásuk a Dunakanyarban található médiumokon keresztül közhírré tétetik.

A közönség is véleményt formál, kategóriáktól független, összevont közönségdíjat oszt ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló