Az egykori lengyel főváros több szálon is kötődik a magyar történelemhez. Krakkó egyedülálló hangulata,  világörökség részét képező épületei és látnivalói évről évre egyre több turistát vonzanak a városba. Az Élményvonat utasai a város látnivalóin kívül  ízelítőt kapnak a méltán híres magyar–lengyel barátság hagyománytisztelő érzéséből. Az utazás során a vonat házigazdái ismertetik az elsuhanó tájak történetét, a kiemelt látnivalókat és szórakoztató programokról is gondoskodnak. A vonat étkező- és bárkocsija az utazás ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll.

Időpont: 2018. július 15-19.
Időtartam: 5 nap / 4 éj
Utazás: MÁV Nosztalgia különvonattal
Elhelyezés: 3*-os szállodákban, választás szerint (4 éj Krakkó )
Ellátás: reggeli. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Idegenvezetés: a vonaton idegenvezetők utaznak Budapestről
Vízum: nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.


PROGRAM
 

2018. július 15. (vasárnap)

Elutazás Budapest Nyugati pályaudvarról Krakkóba a reggeli órákban.
További felszállási lehetőségek: Vác, Szob. Érkezés Krakkóba a késő délutáni órákban.
Transzfer autóbuszokkal a választott szálláshelyre, szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora a szállodákban.
2018. július 16. (hétfő)
Reggeli a szállodában. Szabadidő illetve fakultatív programok: délelőtt városnéző séta Krakkóban
(min.25 fő ) részvételi díj/fő: hamarosan
Időtartam kb. 4,5 óra

A séta keretében magyar nyelvű idegenvezető segítségével megismerkedhetnek a belváros nevezetességeivel, végigsétálhatnak a Királyok útján, látogatást tehetnek a Wawelben (Királyi  Várban), ahol megtekinthetők a királyi lakosztályok, és a palota kriptájában fekvő lengyel uralkodók, köztük Báthory István sírja is.


Délután kirándulás a Wieliczkai sóbányába ( min.30 fő)
részvételi díj/fő: hamarosan..
Időtartam kb. 3,5 óra.
A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, mely a világ egyik legrégibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül működő bányaüzeme. A Sóbánya több mint 800 éves, a folyosók hossza több, mint 300 km. A meglátogatott kb. 3 kilométeres földalatti útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet végig, az idegenvezetés alatt három különböző mélységi szintet lehet bejárni, az első az kb. 65 méter, a második 110 méter, a harmadik 135 méter mélyen található a föld alatt. A látogatás fénypontja a Kinga-kápolna, ami egy hatalmas terem, ahol sóból megtekinthető II. János Pál szobra is.

Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.


2018. július 17. (kedd)
Reggeli a szálláshelyen. Szabadidő illetve fakultatív program: délelőtt kirándulás Auschwitzba (min.30 fő): részvételi díj/fő: hamarosan…

Időtartam kb. 6 óra.
Autóbuszos kirándulás milliók mártíromságának színhelyére Auschwitzba, az egykori koncentrációs táborba. Az Auschwitzi múzeum, az emlékezet emlékműve. Hátborzongató hely, mely egyben a legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a múlt század derekán megszállt Európa területén. A múzeum 1947-ben nyílt meg, ahol megrázó kiállítás állít örök mementót az áldozatok emlékének.
Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.

2018. július 18. (szerda)
Reggeli a szálláshelyen. Szabadidő illetve fakultatív program:
Félnapos kirándulás Czestochowába (min.30 fő)
részvételi díj/fő: hamarosan…

Időtartam kb. 4 óra.
A híres zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami ennek a  katolikus országnak a legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép kicsivel később került a kolostorba, mely azóta zarándokhellyé vált. Minden évben hívők százezrei keresik fel a Fekete Madonnát és mondanak el egy-egy imát a kegyhelyen. Szállás Krakkóban. Fakultatív vacsora a szállodában.


2018. július 19. (csütörtök)

Reggeli a szállodában. Transzfer autóbuszokkal a pályaudvarra, utazás Budapestre a reggeli órákban. Leszállási lehetőségek: Szob, Vác. Érkezés Budapest-Nyugati pályaudvarra az esti órákban.

Bővebb információ, jegyvásárlás: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/907

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló