Idén a Régi Zenei Napok keretein belül már 34. alkalommal csendülnek fel eredeti hangzással, komolyzenei művek. A fesztivál immár második alkalommal Vác városában kerül megrendezésre június 30. és július 7. között. A Filharmónia Magyarország kiemelt feladatának tartja, hogy a fesztivál során, a hallgatók a komolyzenei műveket hiteles formában élvezhessék, tehát úgy, ahogy azok a zeneszerző korában megszólalhattak. A fesztivál kivételes programkínálatában megtalálhatók, a magyar és külföldi, régizenét tanulmányozó professzorok és a mesterkurzusok hallgatóinak különleges és megismételhetetlen koncertjei is.

A régizene ikonikus alakjai mellett a zenetörténeti korszakhoz illeszkedő izgalmas családi programok is várják az érdeklődőket.

Június 30-án a Budai Várban (Magyar Nemzeti Galéria, Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Evangélikus Templom) mini koncertek a Magyar Nemzeti Galéria barokk kiállításán, udvari zene és barokk várostörténeti séta a Budapesti Történeti Múzeumtól a Budavári Evangélikus Templomig, ahol zenés, interaktív
orgonabemutató várja a kicsiket és nagyokat a templom nemrégiben felújított barokk orgonáján.

Július 7-én Vácott a belvárosban és a Duna-parton, meseóra Bogárdi Alizzal, fülelés, dalolás, mondókázás, zenekarosdi. Irka-firka, sétafika, tánc! Önfeledt időtöltés melynek során a legkisebbek és családtagjaik megismerkedhetnek a hangszerekkel, éltethetik a hagyományokat és egy igazi zenei élményben lehet részük. Délután egy izgalmas, zenés várostörténeti sétán és vetélkedőn vehetnek részt a vállalkozó szellemű családok, ahol a feledhetetlen élményen túl értékes nyeremények is gazdára találnak. A nap során megismerkedhetnek a hangszerek királynőjének, az orgona csodálatos világával, ahol Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője várja az érdeklődőket egy zenés, interaktív bemutatóra.


Részletes program: 

Június 30. 20:00
Nyitókoncert – Baráth Emőke, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus koncertje
Helyszín: Vác, Fehérek temploma (Március 15. tér)

Július 7. Családi Nap a Régi Zenei Napokkal
14:30 – Az Orgona titkai – találkozás a hangszerek királynőjének csodálatos világával Szamosi Szabolcs orgonaművész vezetésével
Helyszín: Székesegyház
15:30 – Fedezzük fel a barokk várost!
Izgalmas, zenés várostörténeti séta és vetélkedő az egész családnak. Érdemes ringbe szállni, mert a feledhetetlen élményen túl értékes nyeremények várnak gazdára.
17:00 – Meseóra Bogárdi Alízzal
Egy Meseórába sok minden belefér: fülelés, dalolás, mondókázás, zenekarosdi. Irka-firka, sétafika, tánc! A cél a zenei élmény, a hagyomány éltetése és a hangszerek megismerése. A legkisebbeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek ígér ez a program önfeledt időtöltést.
A programokon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációkat 2018. július 5-ig a regizene@filharmonia.hu e-mail címen várjuk.
Helyszín: Duna-part
20:00 Zárókoncert
Helyszín: Székesegyház

A különleges programokról bővebb információ: www.regizeneinapok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló