Idén újra színes programokkal várnak minden kedves érdeklődőt a Zsidó Kulturális Fesztiválon.

Közeledik az év legjelentősebb zsidó kulturális rendezvény-sorozata, a Zsidó Kulturális Fesztivál, amely augusztus utolsó és szeptember első napjaiban csodálatos helyszíneken, különleges programokkal és híres előadókkal, több hazai és nemzetközi hírű sztárvendéggel várja a közönséget.

Az idén immár 21. alkalommal megrendezett, több napos Zsidó Kulturális Fesztiválon szokás szerint lesz számos komoly- és könnyűzenei koncert, irodalmi és képzőművészeti rendezvény, ahol bemutatkoznak fiatal tehetségek éppúgy, mint jól ismert, népszerű hazai előadók és külföldi művészek. A zsidó kultúra csodálatos ünnepe több helyszínen zajlik majd, lesznek előadások több budapesti zsinagógában, de világi helyszíneken is.

A Dohány utcai zsinagógában augusztus 26-án ad koncertet a Budapest Klezmer Band és a Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, amelyen sztárvendégként ott lesz Palya Bea, s közreműködik Szokolay Dongó Balázs. Másnap, augusztus 27-én a Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel kitüntetett Nógrádi Gergely főkántor és barátai lépnek föl a templomban. Augusztus 28-án az egyik legeredetibb és legérzékenyebb hangú magyar énekesnő, Malek Andrea áll színpadra saját formációjával, a Malek Andrea Soulistic zenekarral. Előadásuk különlegessége ezúttal az lesz, hogy közreműködik koncertjükön Balázs Fecó, Szalóki Ági és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar: ki ne hagyják ezt a különleges alkalmat, hiszen Balázs Fecó és Szalóki Ági most először énekel duettet Malek Andreával. Augusztus 29-én az Avishai Cohen Trio adja elő a műsorát a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével, majd másnap, augusztus 30-án generációjának egyik legkiemelkedőbb tehetsége, Takács Nikolas énekel a zsinagógában Veres Mónika társaságában. Szeptember 2-án igazi örömzene hangzik majd föl a zsinagógában, hiszen nyáresti koncerttel készül a közönség szórakoztatására az ország egyik legrégibb és legnépszerűbb klezmer együttese, a Sabbathsong Klezmer Band, amelynek sztárvendége ezúttal Nyári Károly és zenekara lesz.

Nagy szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a sokszínű magyar zsidóság kulturális élete, amely az elmúlt évszázadok zsidó művészeti hagyományait katartikus módon ötvözi 21. századi, modern elemekkel.

Bővebb információ: http://www.zsidokulturalisfesztival.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló