vígjáték három részben

Vidám férfitársaság érkezik az éj leple alatt a tengerparti üdülőhelyre: Gál és Turai, a híres színpadi szerzőpáros és mentoráltjuk, egy ragyogó tehetségű, ifjú zeneszerző, Ádám. A vidámságra minden okuk megvan, hiszen elkészült legújabb közös darabjuk szövegkönyve, és valahol itt, a luxusvillában várja őket a zeneszerző menyasszonya, az előadás leendő primadonnája is.

Az idill azonban hamar szertefoszlik, amikor a szomszéd szobából egy vehemens szerelmi jelenet hangjai szűrődnek át: a primadonna és egykori szeretője, egy idősödő bonviván zajos évődésének lesz fültanúja a három férfi.

A kialakuló felfordulásban többen az azonnali öngyilkosságra gondolnak, mások a küszöbön álló botránytól félnek, miközben Turai teljes titokban egy olyan színdarabon kezd el dolgozni, amelyben az akaratlanul kihallgatott mondatok mind benne vannak, de a jelentésük merőben más színezetet kap…

A Játék a kastélyban zsenialitása abban rejlik, hogy Molnár Ferenc először a valóságot mutatja meg, és csak azután csinál belőle félreértést. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt.

Egészen a hétköznapjaiba.

Szereplők:

Turai – HIRTLING ISTVÁN érdemes művész

Gál – PUSZTASZERI KORNÉL

Ádám – DÓSA MÁTYÁS

Annie – MOLNÁR GYÖNGYI

Almády – KEREKES JÓZSEF Jászai-díjas

Lakáj – JANIK LÁSZLÓ

Titkár – JEGES KRISZTIÁN

Díszlet: VARSÁNYI ANNA

Jelmez: DŐRY VIRÁG Jászai-díjas

Zenei vezető: DARVAS FERENC Erkel Ferenc-díjas

 

Rendező: SCHLANGER ANDRÁS

 

Az előadás időtartama 150 perc, két szünettel.

A Veres 1 Színház önálló produkciója.​

Helyszín: Veres1színház

Időpont: 2018. november 10. 19.00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló