Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába: világhírű történet fülbemászó zenével fűszerezve, – melynek olykor franciás, olykor latinos ritmusa nagyszerűen idomul a darab hangulatához – látványos díszlet és remek szereposztás.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Dumas, a szerző – Vastag Tamás                                          

Fiatal Edmond Dantes – Gulyás Attila                                           

Monte Cristo grófja – Szomor György Nádasdy-díjas

Mercedes – Gubik Petra

Danglars – Bartus Gyula Jászai-díjas

Fernand – Csomós Lajos  

Villefort – Presits Tamás/Balázs Csongor 

Faria Abbé – Szőke Pál 

Jacopo – Katkó Ferenc 

Bonifacio – Gerner Csaba

Pacalio – Liszi Melinda

Haydée – Gábor Anita/Békefi Viktória

Napóleon – Czitor Attila                    

Börtönőr – Nagy Róbert                      

Albert – Biró Gyula                       

Rendező: Szomor György Nádasdy-díjas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló