Felejthetetlen élmény a Széchenyi Fürdőben ➡➡➡ Sörfürdő

A Sörfürdőnek már nagy hagyománya van. De hogy is zajlik egy ilyen fürdőzés?

Az ezer literes dézsákat harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel és a sörfőzés természetes hozzávalóival (komló, árpa, maláta, sörélesztő) töltjük fel. Utóbbiakat először összekeverjük egy speciális sörsóval, majd felöntjük sörhabbal, ez pedig egy különleges gyógynövényes fürdőteredményez, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek.

Erre bizonyíték, hogy a komlót a népi gyógyászatban anno nyugtató-altató hatásúnak tartották, itt pedig olyan nagy koncentrátumban kerül a fürdővízbe, hogy abból száz liter sört lehetne főzni. Az árpa megszépíti és regenerálja a bőrt, akárcsak a sörélesztő – ami mellesleg jó hatással van az izmokra és az idegrendszerre is. Javul a vérkeringés, kitisztulnak a pórusok, kiázik belőlünk a hét közben felgyülemlett stressz és feszültség, enyhül a másnaposságunk. Minden alkalommal újratöltjük a kádakat, szóval mindenki friss fürdőt vehet.

Mindeközben a kád mellett elhelyezett sörcsapból magad csapolhatod a sört! A sör cseh világos sör, alkohol tartalma 4%. A kádban tartózkodás alatt annyit csapolsz magadnak, amennyi jólesik. Fürdés közben kis meglepetés-falatokkal is kínálunk.

Összesen 12 dézsa áll azok rendelkezésére, akik elmerülnének a sörömökben, mindegyikben egyszerre két ember fér el: így nemcsak kikapcsolódásra, de különleges randialkalmakravagy emlékezetes baráti összejövetelekre is ideális.

A komlóvirágot mintázó lámpa halvány fénye alatt frissen csapolt sört kortyolni, miközben élvezzük a gyógyvíz jótékony hatásait, illetve a jacuzzit – szerintünk ez kimeríti a maradandó élmény fogalmát. Ráadásul a kombinált jeggyel még a sort sem kell kivárni a bejáratnál, ugyanis mindenkit megelőzve vethetjük bele magunkat a sörfürdőzésbe, a 45 perces sörfürdőzés után pedig levezetésként jöhet egy kör szauna vagy a már jól ismert termálmedence.

Nézd meg mikor van hely és foglalj időpontot! 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló