Budakalász várossá válásának 10 éves évfordulója alkalmából rendezvénysorozattal készül a város a budakalásziak számára. A nyitóesemény a Kalászi Disznótoros Fesztivál lesz február 23-án szombaton, amit idén első ízben szervez az Önkormányzat és a Művelődési Ház. 

A nagyszabású rendezvényre óriási az érdeklődés. A fesztiválon a látogatók megtekinthetik a húsfeldolgozást az első lépésektől egészen a disznótoros ételek elkészültéig. Az előkészületeket már pénteken megkezdi a profi hentes csapat és leszállítják a feldolgozáshoz szükséges felszerelést. Hoznak üstöket, grillezőt, kolbásztöltőt, bárdokat, zsírosbödönt, húsdarálót, üstházat és mindent, ami a disznótorhoz szükséges. A rendezvény napján, szombat hajnalban pedig hat fél disznóval érkeznek, hogy a látogatók minden finomságot megkóstolhassanak.

A budakalásziak végigkövethetik a teljes húsfeldolgozást. Megnézhetik miből készül a hurka, hogyan töltik a kolbászt, melyik részt használják a szalonnához vagy a tepertőhöz. A munka végén pedig megkóstolhatják a frissen sült finomságokat. 

A böllérek mellett kalászi csapatok is készülnek ízletes ételekkel. Így a sváboknál toros káposztát kóstolhatunk, a Kamp Kapelle tunkedlit készít, a szerbeknél csevapcsicsét, a német nemzetiségi egyesületnél bajorkolbászt falatozhatunk, emellett lesz még korhelyleves, csülkös babgulyás, az Egészségklub pedig a desszertről gondoskodik és fánkkal várja a látogatókat.

Éhes tehát senki sem marad. A hűvösebb időre is felkészültünk, így az italkínálatban lesz forralt bor és tea is.

A finomságok mellett a gyerekeknek lesz kismalac simogató, ugrálóvár és még tűzoltóautóra is felülhetnek emellett az egész család fotózkodhat a képzőművészkör készítette szalmabálamalac mellett is.

A jó hangulatról a Die 2 Jungs, a Kamp Kapelle és a Ruzmarin együttesek gondoskodnak. 

A rendezvény minden budakalászi számára ingyenes. Fontos, hogy lakcímkártyát és fényképes igazolványt a kalásziak hozzanak magukkal. Más településről érkezők 1.990 forintos belépővel vehetnek részt, a 14 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes a belépés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló