Míg a 2000-es évek elején természetes volt, hogy minden háztartásban használtak valamilyen nyomtatót, mára sokan lemondtak ennek kényelméről. Ugyanakkor már akkor is megéri beruháznunk egy saját eszközbe, ha csupán havonta egyszer használjuk. Nézzünk néhány okot arra, miért érdemes tartani egy ilyen házi segítőt.

#1 – Mindig rendelkezésre áll

A karantén alatt megtapasztalhattuk, hogy sajnos vannak olyan időszakok, amikor nem tudunk leugrani egy nyomtatószalonba, hogy kiprinteljünk néhány leadandó dokumentumot. Amíg a járvány velünk van, addig sajnos bármikor akadhat olyan időszak, hogy az üzleteknek be kell zárniuk – nyomtatásra azonban ekkor is szükségünk lehet.

#2 – Home office-ban különösen nagy segítség

Szerelkezzünk fel jó minőségű nyomtatópatronnal, például a HP 652 XL MultiPack kiváló választás lehet, hogy a család minden tagja elvégezhesse a feladatait. Ahol nincsen otthon kellő mennyiségű számítógép, ott egy nyomtatóval a legkisebbek számára is varázsolhatunk feladatokat.

#3 – Bizalmas dokumentumok

A gyerekek iskolai anyagait sem biztos, hogy meg szeretnénk osztani mindenkivel, de ha céges, munkahelyi dokumentumokat kezelünk, akkor hatványozottabban biztonságos, ha ezek a fájlok nem kerülnek át illetéktelen számítógépekre.

A nyomtatónk ráadásul akár egy évtizedig vagy tovább is hűséges társunk maradhat, ehhez mindössze arra érdemes odafigyelnünk, hogy ne kerüljön semmilyen idegen tárgy a nyomtatóba. A nyomtatópatronok beszáradását azzal tudjuk elkerülni, ha egy-egy tesztoldalt a biztonság kedvéért havi rendszerességgel kinyomtatunk. 

Akkor lesz az otthoni üzemeltetés igazán költséghatékony, ha a készülék kiválasztását a tervezett nyomtatási mennyiséghez igazítjuk. Nincs szükség például egy komplex hibrid készülékre, amely nyomtatni, szkennelni és fénymásolni is tud, ha csupán évente néhány alkalommal printelnénk ki pár képet. Ugyanakkor ha otthon hosszú dokumentumokat, például szerződéseket vagy könyveket nyomtatunk, akkor a tintapatronos helyett a lézernyomtató lehet a legjobb megoldás.

Akármelyik készüléket választjuk is, érdemes körülnézni a TonerPartners oldalán, hiszen számtalan olyan akciós csomagajánlatot találunk – mint a HP 655 MultiPack -, amely jó időre előre fedezi a szükségleteinket, méghozzá kiváló árakon.

A fotó forrása: FabrikaSimf / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló