Bár tény, hogy a fürdőszobában jóval kevesebb időt töltünk, mint az otthon többi helyiségében, de ezt a területet sem érdemes elhanyagolni, ha lakberendezésről van szó. Már a nevéből is adódik, hogy nem csupán egy tisztálkodási helyszín, hanem szoba, így hát bánjunk vele szobaszerűen.

Testi-lelki feltöltődés színekkel

A fürdőszoba a tisztálkodáson túl a testi-lelki feltöltődés helye is, ahol egy fárasztó nap, kiadós túrázás vagy aktív sport után nem csak egy forró zuhany vagy kádfürdő segítheti a felfrissülést. A kiegészítő textilek a burkolathoz igazodjanak. Ha a csempe föld színekben gazdag – főképp a drappok, barnák, karamell színek a meghatározóak, akkor a törölközőket választhatja a zöld árnyalataiból. Ezzel megtartva a természetes és nyugtató érzetet. Ha vibrálóbb és melegebb tónusokra vágyik, akkor az okker, narancs és téglapiros színek lesznek a tökéletes kiegészítők. 

Legyen stílusa a fürdőszobának is

A lakberendezés során a fürdőszoba se maradjon ki a sorból, berendezése igazodjon az otthonban kialakított stílushoz. Modern otthonhoz modern, klasszikus berendezéshez klasszikus, extrém lakáshoz bohém fürdőszobai berendezés dukál. A burkolatok kiválasztásán túl a lámpák, tükör, tárolóelemek is legyenek egységes kinézetűek. Néhány stílusos dekorációs elem is bekerülhet, ez lehet párologtató, illatgyertya, falikép, ha van hely egy kisebb fotel számára, akkor egy kényelmes párnáról se feledkezzen meg. 

Tárolás praktikusan

Számtalan apróságnak kell helyet találni a fürdőszobában, a tisztálkodási szereken túl a kozmetikumok, mosószerek, tartalék törölközők számára is. A kozmetikai tégelyek, fogkrémek, pipereholmik legjobb, ha egy zárható fali szekrénybe kerülnek, könnyen hozzáférhető módon, míg a mosószerek a mosdó alatti tárolóban kaphatnak helyet. A fürdőlepedők összehajtogatva kerüljenek nyitott polcra, a kisebb törölközők, kéztörlők jól elférnek színes rekeszekben vagy natúr háncs kosarakban. 

Fények és hangulatvilágítás

A színeken túl a fénynek is fontos szerep jut ebben a helyiségben is. A tükör közelében lévő lámpák megfelelő elhelyezésére már a tervezés során figyelmet kell fordítani. Semmiképpen ne a fejünk búbját világítsa meg, a legjobb, ha irányítható, így vagy az arcra vagy a tükör irányába mozdítható a fényforrás. Ezenfelül legyen egy-két hangulatlámpa, biztonságosan polcon, ablakpárkányon vagy fali megoldásként bekötve. Ha több kisebb, változatos fényforrást alkalmazunk, úgy könnyen lehet a fürdőszobai hangulatot annak megfelelően variálni, hogy épp egy gyors zuhany fér bele, vagy hosszabb fürdőzésre van lehetőség. Utóbbi esetében az illatgyertyák segíthetik még a feltöltődést, vagy egy natúr gyertya néhány csepp illóolajjal kiegészítve. 

Növényekkel természetesen

A szobanövények a látványon túl a megfelelő oxigénellátásról is gondoskodnak, és a fürdőszobai páratartalom optimalizálásában is segítenek. Fontos, hogy olyan növények kerüljenek ide, amelyek kifejezetten a meleg, páradús klímát kedvelik. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló