Az 56-os forradalom falusi eseményei mellett az azt megelőző időszakot is megeleveníti a Skanzen október 23-án. Hogyan teltek a mindennapok az ötvenes években falun a drámai események árnyékában?

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SKANZEN) – Szentendre

Időpont: 2019. október 23.

Valós eseményeken alapuló történelmi játék részesei lehetnek az érdeklődők a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban október 23-án. Az ötvenes évek ruháiba öltözött színészek jelenítik meg az élelmiszer- és ruhagyűjtést vidéken, a mosonmagyaróvári eseményeket és a kitelepítések időszakát. Egy rongyos élet – Déry Sára színésznő ragyogása, kitelepítése és pokoljárása címmel előadást hallgathatunk a témáról Gajdó Tamás színháztörténésztől, aki a Mádra telepített színésznő sorsát meséli el.

  • Bányász- és munkásdalok szólnak, fekete-fehér filmhíradó számol be a forradalom eseményeiről és közben felvillantjuk az ötvenes évek mindennapjait.
  • Megkóstolhatjuk az ötvenes évek takarékos konyhájának ízeit és kipróbálhatjuk, milyen lehetett gyereknek lenni ezekben az években.
  • Gombfoci-bajnokságot rendezünk, fejkendőt varrunk, svájci sapkát és rongybabát készítünk.
  • Búcsú a parasztságtól című kiállításunkban tárlatvezetések mutatják be a falusi emberek életét átformáló történéseket.

Részletek itt olvashatók.

A nemzeti ünnepen a belépés ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló