A jazz műfaj világsztár szólistái, valamint a big band-re zenét szerző kiemelkedő muzsikusok visszatérő partnerei a 20 éve működő professzionális zenekarnak. A legnépszerűbb magyar big band fontosnak tartja, hogy mind a honi jazz színtér nagyjainak, mind a fiatalabb komponistáknak egyaránt lehetőséget adjon a bemutatkozásra.

A zeneszerző, Col Legno a Duna szerelmeseként minél több szempontból közelítve befogadható, ugyanakkor igényes zenén keresztül mutatja be legnagyobb folyamunkat.
Eddigi nagyzenekari művei (szimfónia, opera, szimfonikus költemények) mind-mind eklektikusak, hisz merítenek a klasszikus zenei hagyományokból, világ- és népzenei elemekkel átszőttek, ugyanakkor a jazz zene szeretete egészen korai műveiben is hallható.

A mostani kompozíció bemutató koncertjein a Budapest Jazz Orchestra lesz a zeneszerző partnere. A swing korszaktól a modern megszólalásokig a jazz fog dominálni produkciójukban. Az érdekes témájú mű az ínyenceknek is tartogat meglepetést.

A bajai koncert egyik különlegessége, hogy a vízi színpadon játszó zenekar mögötti vízsugárra vetített háttérbeli fotók és videók teszik a zenei élményt varázslatossá.

Col Legno: A Duna

Előadó: Budapest Jazz Orchestra

Helyszín: Baja, Víziszínpad

Időpont: 2019. június 15. szombat, 21.00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló