Most ősszel a legismertebb funk zenekar Lettországból, a Very Cool People(VCP), másodízben látogat el Közép-Európába. A turné Vilniusban kezdődik október 12-én a Tamsta klubban, ezt pedig két-két koncert Magyarországon illetve Romániában fogja követni, majd Szerbiában lévő három fellépésük után egy Szlovéniai koncerttel fogják zárni az idei Közép-Európa-i kalandjaikat.

 “Nagyon örülünk, hogy visszatérünk Magyarországra és Romániába idén. Nagyon élveztük tavaly a fellépéseinket Budapesten a Szimpla Kertben és a Babel Campen Balatonbogláron, az emberek és a vendéglátás csodálatos volt, így nagyon boldogak vagyunk, hogy ezeken a helyeken újra zenélhetünk. A tavalyi 5 koncertünk Romániában közreműködve a helyi Funkorporation zenekarral felejthetetlen volt. A kollaborálás gyümölcseként meg is született az “Off The Ground” című dal, amely az új “Caution! Contains Words” albumunkon is meghallgatható, a felvételen pedig Hannah és Erika énekel, akik a Funkorporation énekesnői. Idén vissza fogunk térni a kolozsvári Atelier Café-ba és meg fogunk ismerkedni egy új helyszínnel is, amely Temesváron található és a neve Taverna. Ez egy nagyon jó helynek tűnik ahol olyan nevek fordultak meg mint például Fred Weslet, aki egy soul-legenda.” – mondja a VCP frontembere, Elvijs Grafcovs.

Koncert dátumok és helyszínek:

2019.10.12 Tamsta, Vilnius, Litvánia

2019.10.22 Guitarist session, Prauliena, Látvia

2019.10.30 Szimpla Kert, Budapest, Magyarország

2019.10.31. Atelier Club, Cluj Napoca, Romania

2019.11.01. Taverna Timisoara, Timisoara, Románia

2019.11.02. Strogi Centar, Belgrade, Serbia

2019.11.03-04. tbc, Serbia

2019.11.06. Babel Camp, Balatonboglár, Magyarország

2019.11.07. Jazz Paradise/ Jazz Club Gajo, Ljubljana, Szlovénia

2019-ben a VCP a legnagyobb európai showcase fesztiválon, az “Eurosonic Noorderslag 2019”-n is fellépett Hollandiában. A nyár alatt a zenekar a Baltikumban és Németországban is több fesztiválon megmutatta magát: “Görlitz Jazz Festival” (Görlitz, Németország),“Bliuzo Naktys” (Varniai, Litvánia), “Tintes Svētki” (Valmiera, Lettország), “Saulkrasti Jazz” (Saulkrasti, Lettország), “Positivus” (Salacgrīva, Lettország), “Augustibluus” (Haapsalu, Észtország), “Summersound” (Liepaja, Lettország), “Siauliai Jazz 2019” (Siauliai, Litvánia), stb.

Nagyon erős funk, soul és jazz alapokkal és ezekbe bele dolgozva a surf, klezmer, rock, punk és hip-hop behatásokat nincs hiánya a zenerkarban az energiának, a fülbemászó ritmusoknak, a forró melódiáknak és az életerőnek. Eddig a zenekar 6 albummal büszkélkedhet amelyek közül az utolsó 2019-ben jelent meg, melynek a címe: “Caution! Contains Words!”. A hamarosan következő turné pénzügyi támogatásnak örvend az Állami Kulturális Alap Alapítványtól (State Culture Capital Foundation).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló