A karácsonyi csoda itt kezdődik: titeket is vár a gödöllői Karácsonyház

Mesébe illő, gyönyörű, álomszép. Ezeket a jelzőket leheltük a november végi koraestébe, amikor ellátogattunk a gödöllői Karácsonyházba. Mert itt aztán tényleg minden van, ami mesebelivé teszi az ünnepvárást és magát a karácsonyt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Egyedi díszekkel, műalkotásnak beillő üveggömbökkel, körhintával, sült gesztenyével vár mindenkit a gödöllői Karácsonyház.

Emlékszem az első „találkozásunkra” a gödöllői Karácsonyházzal. Ez már önmagában is maga volt a meglepetés, sőt, aki hisz ebben, mint én is, annak kicsit talán mesébe illőnek is tűnik, hiszen abszolút nem is oda indultunk. Gondoltuk, gyorsan felkapjuk a Gödöllőn vendégeskedő gyerkőcöt, és jövünk is vissza Pestre, hiszen annyi még a dolgunk az ünnepek előtt.

Aztán egyszer csak ott találtuk magunkat a Karácsonyház előtt, a sült gesztenye és forralt bor illatú levegőtől és szépen kivilágított körhintától a másodperc törtrésze alatt áradt szét a lelkünkben az ünnepvárás igazi öröme. Elmosolyodtunk, lelassultunk, benéztünk és beleszerettünk abba a mesevilágba, ami bent vár.

Karácsonyház – mesevilág, kézzel készült díszekkel

Azóta már családi hagyománnyá vált nálunk, hogy az ünnepi készülődés részeként benézünk a Karácsonyházba. És azon túl, hogy rácsodálkozunk a sok-sok színes-csillogós holmira, persze, vásárolunk is valami apróságot.

Előre szólok, ez nem kétperces „hadművelet”, inkább egy olyan családi élmény, ahol közösen rácsodálkozhattok az egyedi, kézzel készült díszekre, mindent megszemlélhettek, majd jöhet a döntés: mit vegyetek, mit vigyetek idén a karácsonyfára?

TIPP! Ha üveggömböket vennétek: a napokban a Karácsonyház kalligráfusa segített csodaszép, egyéni kérésre készülő felirataival még egyedibbé tenni a kiválasztott vásárfiát.

Mikulás és Grincs is lesz

December 5-én, vasárnap különleges vendégeket várnak a Karácsonyházba: úgy hírlik, aznap a Mikulás és a Grincs is odalátogat. Délelőtt 10 órától délután 4-ig lehet velük találkozni, amit a tavalyi évhez hasonlóan igyekeznek egyszerűbbé tenni a családoknak. A bejárati járdát két részre osztják egy kordonnal. Az egyik sor (jobb oldali) a Karácsonyházba tartóké lesz, a másik sor (bal oldali) a Mikulás kuckóhoz fog vezetni.

A gyerekeknek biztosan óriási élmény lesz, de a várakozásra azért készüljetek fel!

Jó, ha tudod!!!
Sokan kíváncsiak a gödöllői Karácsonyházra, ami nagyobb tömeggel, sorbanállással járhat – egyszerre maximum 80 látogató lehet bent. Iskola- és munkaidőben valószínűleg kevesebben vannak, de ha hétköznap késő délután, vagy hétvégén látogatnátok el ebbe a különleges mesebirodalomba, akkor, ahogy fent is említettük, készüljetek fel a várakozásra is – főleg gyerekekkel. Öltözzetek melegen, és legyen nálatok egy kis nasi, az sosem árt.

A gödöllői Karácsonyházban védettségi igazolványt nem kérnek, de a felnőtteknek és a 6 év feletti gyerekeknek a maszk viselése kötelező.

Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.

További infók és nyitva tartás:
karacsonyhaz.hu/
facebook.com/Karacsonyhaz
instagram.com/karacsonyhaz/

Szöveg: Balogh Mia