A Balaton-felvidék is hatalmas kincseket rejt magában úgy, mint a Káli-medence szélén található Monostorapáti, ahonnan többek között a magas minőséggel rendelkező Monti természetes ásványvíz is származik. A víz létfontosságú eleme az emberi testnek. Nem mindegy, hogy milyen minőségű folyadékot visz az ember a szervezetébe, mivel támogatóan kell hatnia a szervek és szervrendszerek működésére, és hozzá kell járulnia a normális és kiegyensúlyozott élethez. A vízre vonatkozó bánásmódot legjobban a borhoz és annak gyártásához lehet hasonlítani, mivel a bornál sem mindegy, hogy milyen vidékről származó szőlőből készül, úgy a víznél sem mindegy, hogy honnan jött. A víz eredete és összetevője megmutatkozik ízvilágában. 

De mitől is lehet más az ásványvíz?

Az ásványvizekről általánosságban el lehet mondani, hogy akkor a legjobb, ha kiválóan oltja a szomjat és olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amely a szervezet működése szempontjából támogatóan hatnak az emberre. Azonban biztosan már ön is találkozott olyan jellegű vízzel, amelyből akármennyit megihatott, egyáltalán nem oltotta a szomját. Ez egy létező jelenség, mivel abban az esetben, ha a víz pH értéke alacsonyabb, azaz lúgosabb a megszokottnál, akkor nem oltja a szomjat, azonban ha magasabb, azaz savas irányba tolódik, akkor sokkal kellemesebb a test számára.

Bármilyen víz legyen, kifejezett ízről és illatról egyik esetben sem beszélhetünk, csupán leginkább érzetekről. Ezek az érzetek a víz pH értékétől és az ásványi anyag tartalmától egyaránt függnek. Például a magas ásványi anyag tartalommal rendelkező sós érzetet ad, léteznek olyan összetételű vizek is, amelyek első kóstolásra kesernyés érzetre emlékeztethetnek. Abban az esetben, ha nem csak érzet, de tényleges íz is társul a víz kóstolásához, akkor a vízzel valami biztosan nincsen rendjén, és a legjobb időben abbahagyni a fogyasztását.

A csapvíz vs. Monti ásványvíz

A csapvíz hazánkban legtöbb helyen iható és minősége is megfelelő, azonban kémiailag kezelt és technológiailag kondicionált vízről beszélünk. Sajnos a csővezetékek állapota megkérdőjelezhető, gyógyszeripari termékek maradványai is bele kerülhetnek a csapvízbe, így egészségügyileg nem a legjobb választás.

A cikkünk elején is említett Monti ásványvíz kirí a tömegből, mivel kémiailag nincsen kezelve, de ezzel szemben ásványi anyagokat és nyomelemeket megfelelő mértékben tartalmaz. Fogyasztásának legfrissítőbb módja, ha 10-12 fok között, hűvösebb hőmérsékleten fogyasztja. Mérsékelten karakteres érzetet nyújt, mindamellett, hogy selymes szomjoltó. Amennyiben ön is szeretné biztosítani szervezete számára a megfelelő ásványi anyag bevitelt és táplálni testét, akkor látogasson el a Montivíz weboldalára, és próbálja ki terméküket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló