A pisztácia lesz a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az idén 20 éves születésnapját ünneplő Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készül, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.

“2019-ben a Kürtőskalács Fesztivál kistestvéreként indítottuk útjára a Kürtőskalács Vigalom névre keresztelt ízletes eseményünket, hogy a tavaszi szezonban se maradjunk finomságok nélkül. Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda. Tehát 2023-ban igazi ünnepi kavalkádot, rendhagyó eseménysorozatot tervezünk, aminek első állomása a májusi, háromnapos Kürtőskalács Vigalom, főszerepben a pisztáciával és természetesen az Édes Mackó termékeivel” – mondja mosolyogva András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

Kürtőskalács Vigalom

“Ahogy azt már az évek során megszokhattuk, most is a gyermekes családokat helyezzük a fókuszban központba: a  kézműves foglalkozások és arcfestésen túl Buborék mesekoncert, Majorka színház, a Portéka  Színpad bábelőadása várja kicsiket, de természetesen a nagyobbakra is gondolunk, színes zenei programokkal készülünk. Velünk lesz Völgyesi Gabi Unique kiskoncerttel, Mihályfi Luca, Pál Dénes és  Opitz Barbi is. 

Az esemény sztárja persze idén is a kürtőskalács lesz, a nagy kedvencek most is rabul ejtenek majd mindenkit: a kürtőskalács ízbombák, a kürtőskalácsból készült desszertek, a glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalács, valamint különlegességként a pisztáciát is ötvözzük a kürtőskaláccsal” – árulja el sejtelmesen a titkot Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A Kürtőskalács Vigalom az állatkerti környezetben egy igazi családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot találhat kürtőskalácsozás közben. Természetesen a Csináld magad! kürtőskalács standon bárki el is készítheti saját remekbe szabott édességét is! 

Kürtőskalács fesztivál 2023

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.
Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánljuk!

Bővebb információ: www.vitezkurtos.hu