8. Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget – 2019. május 31. – június 2., Városliget

A csillagászok szerint a nyári napforduló június második felében jön csak el, de a rosé- rajongóknak nem kell addig várniuk. A Rosalia Fesztivál május utolsó estéjén belecsap a nyárba: újra pezsegni fog a Liget, zizegnek a szívek, rózsaszínben látjuk a világot, és három napig csak örülünk egymásnak, az ittnek és a mostnak.

Idén nyolcadik alkalommal köszöntjük a nyarat rosékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ínyenc gasztronómiával, koncertekkel, családi programokkal Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján.

Több mint 60 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A T-Systems színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között az Aurevoir, Mary Popkids, Bágyi Balázs Quartet, Peet Project, Animal Cannibals, a Parno Graszt és a kihagyhatatlan DJ Juhász Laci. Vasárnap
izgalmas és fiatalos folklór program várja az érdeklődőket.

Fotók: Szigetváry Zsolt

A borászok a legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. A teljesség kedvéért pedig számtalan fehér- és vörösbor is kóstolható lesz. A Rosalia idén új, menő poharakkal is készül: új grafikákkal és szlogenekkel, illetve pároknak szóló poharakkal, melyek akár elővételben is megvásárolhatók.

Fotók: Szigetváry Zsolt

A gasztronómiai kínálat a streetfood jegyében vonultat fel új és már évek óta fellelhető finomságokat: az Ami Burger hamburgerei a legfinomabbak messzeföldön, természetesen kiváló minőségű alapanyagokból, a sokak által kedvelt Pizza Me is ott lesz hagyományos olasz pizzáival, a Gléda vendéglő champagne pezsgőkhöz komponál különböző érlelésű sonkákat és sajtokat, emellett különleges kolbászokkal, lecsós tarjával és tépett kacsa burgerrel is készül. A Pola Pola a balkán frissen, faszénen grillezett ízeit hozza el, az Országkonyha pedig füstölt lazacot is kínál; a Low Cost Gourmet Trailer a közkedvelt tócsnik újragondolt világával érkezik, de nem
maradhatnak el a Szittya Buci és a Szega sajtválogatásai sem. Az édesszájúak a Bolka Bonbon, a Vitéz Kürtős rendhagyó és friss portékáiból válogathatnak, de számtalan rétes is készül a Rosalián.

Lesz Liget Bora választás, ahol kiderül, melyik az idei nyár legnépszerűbb roséja. Fény derül egy ősi, rég elfeledett hagyomány, a kovászos kenyér készítésének módjára, természetesen kóstolókkal egybekötve. A Rosalia rendhagyó programjai vak társaink különös életére hívják fel a figyelmet: megtapasztalhatjuk, milyen vakon bort kóstolni, tájékozódni, vagy éppen azt, hogy dolgozik egy pék, aki nem, vagy csak alig lát.

Fotók: Szigetváry Zsolt

A gyerekeket a ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók szórakoztatják, emellett a Liget Budapest Projekt a Magyar Zene Házával és a Szépművészeti Múzeummal karöltve számos izgalmas gyerek-, és családbarát programmal érkezik a fesztiválra.

Fotók: Szigetváry Zsolt

Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz,élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet!

Bővebb információ, részletes programok: www.rosalia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló