Vác a hegyek és folyó találkozásánál fekvő kisváros, így létét és az itt élők tevékenységét is mindig meghatározta ez a kivételesen szerencsés természeti adottság. Napjainkban az aktív szabadidős kikapcsolódás igen népszerű, Vácon is számos lehetőség kínálkozik a tartalmas pihenéshez.

Túrabakancsot fel!

A Naszály hegy önmagában is tökéletes kiránduló hely, de ha mindenképp úticélt keresünk, akkor a Látó-hegy és a Naszály csúcs a legnépszerűbb, melyeket páratlan kilátásáért is érdemes felkeresni. Útközben a Násznép barlangnál érdemes megpihenni.

A Duna a vizi sportok tárházát kínálja a mozgás szerelmeseinek.

Vác számos olimpiai és világbajnokkal is büszkélkedhet, akik példaképek és többen közülük inspiráló közösségek tagjai, vagy vezetői napjainkban is.

Sárkányhajózás

A Dunai Sárkányok váci egyesület szabadidős edzéseket és csoportos programokat is kínálnak, számos hazai és nemzetközi verseny győztesei. Kiindulópont az Ady Endre sétány.

Bővebb információ: facebook.com/dunaisarkanyok

A Kajak Kenu sportág az egyik legnépszerűbb sportág a fiatalok körében ma is, hiszen a kajak-kenu sportnak Vácon hosszú évtizedes hagyományai vannak. (Olimpiai és világbajnokaink a sportágban: Hesz Mihály, Dónusz Éva, Gyulai Zsolt) Legfrissebb eredmény A Váci Kajak Kenu SE sportolója Sellyei Csanád aki 1. helyezést ért el Moszkvában a Maraton Európa-Bajnokságon K-1 IFI 22,6 km-en.

Sellyei Csanad

Bővebb információ: facebook.com/vacikajakkenu

Több egyesület és csónakház is üzemel Vácon, a legújabbat pedig nemrég adták át. A Duna-parti csónakház, vizitúra központ is egyben, mely az utánpótlás nevelésen túl a szabadidősport szerelmeseinek is kitűnő bázisa lesz.

Rollerrel és gördeszkával is élmények várnak!

2021. július 17-én került átadásra a csónakház szomszédságában az első biciklis „pumpapálya”, amit a fiatalok egyből birtokba is vettek. Kerékpárral, rollerrel és gördeszkával is használható speciális felületű pálya már most az egyik kedvenc találkozási pontja a sportág kedvelői körében.

Pumpapálya vác

Kerékpáros pihenők: A sétány teljes hosszán kerékpárút vezet végig, Budapesttől Szobig tartó kerékpárosút jelentős része közvetlenül a Duna mellett halad, csodás panorámával kellemes pihenőhelyekkel tarkítva. A váci szakaszon is találkozunk több pihenőhellyel, ahol tájékoztató táblák informálnak a városban felkereshető látnivalókról.

Hajókázás a Dunán

Jelenleg péntek-szombat-vasárnap szárnyashajóval is utazhatunk a Dunakanyarban, mely a Vigadó térről indul, Vác Visegrád megállóval Esztergomig közlekedik. A Dunakanyar Hop-on Hop-off járatba szintén hétvégén van lehetőség bekapcsolódni.

Bővebb információk:
mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-szarnyashajok/budapest-vac-visegrad-esztergom/
mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/dunakanyarkorjarat/#

A Váci korzó, a Duna-part nem csak a turisták, hanem a helyi lakosok körében is az egyik legkedveltebb közösségi tér.

Az ország leghosszabban kiépített korzója, hívogató a nyáresti sétákra, a családi kedvencek is remekül érzik magukat itt. A gyerekeknek két kitűnő játszóteret is kipróbálhatnak, a hatalmas füves tereken sportbemutatókat, szabadtéri fitness programokat tartanak. Végül, de nem utolsó sorban, a városi nagyrendezvények helyszíne is a part, ahol jelenleg az óriáskerék is található. Az óriáskerék 2021. augusztus 22-ig marad a városban.

A sétány másik végén a Váci liget, a Ligeti tó szintén a pihenés színtere és a horgászok paradicsoma.

A turisták kedvence:

A gumikerekes kisvonat, mely a hét minden napján óránként indul a főtérről. Hangos idegenvezetés mellett elhalad a főbb látványosságok mellett. 35-40 perc alatt kellemes kikapcsolódás és tartalmas feltöltődést nyújt a városba látogatóknak.

A panorámabusz, rendezvényeken és hamarosan garantált programként szombatonként indul a főtérről, nagyszerű élményt kínálva a látogatóknak. A busszal lehetőség van rövidebb és hosszabb programon is részt venni, élő idegenvezetéssel valódi élmény a kirándulás.

panorámabusz vác

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló