Álmok álmodói 20 – Új kiállítás a Millenárison

2022 februárjától élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt lehetőséged lesz felfedezni, megismerni, kipróbálni olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Az Álmok álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak majd be, amelyek felfedezői, megalkotói között szép számmal találhatók a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek.

VILÁGRASZÓLÓ MAGYAROK, VILÁGFORMÁLÓ TALÁLMÁNYOK

Izgalmas, korszakalkotó találmányokat, fordulatos életutakat, csodás véletleneket mutat be a kiállítás, a képtelennek tűnő ötletek és váratlan felfedezések tárházát. Kiváló magyar tudósokat, akik nélkül ma teljesen más hely lenne a világ.

“Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.”

Szent-Györgyi Albert

A tudományos újdonságok felforgatják, újraértelmezik, jobbá teszik az életünket. A Szent-Györgyi által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS- vakcinája, Goldmark színes televíziója, Neumann számítógépe, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat.

De a tudomány játék is: öröm- és nevetésforrás. Amikor a Rubik-kockát forgatjuk, ahogy nézzük az űrhajósok vicces trükkjeit a súlytalanságban, a számítógépes játékok vagy a bonyolult sakkjátszmák mind szórakoztatnak bennünket. A tudomány élvezetes: egy szórakoztató rácsodálkozás az újdonságra.

Ezt az élményt szeretné nyújtani látogatóinak az Álmok álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg.

Bővebb információ: aa.millenaris.hu

Helyszín:

MILLENÁRIS B CSARNOK
1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Nyitva tartás:

Hétfő-csütörtök: 08:30-17:30
Péntek: 08:30-19:00
Szombat: 10:00-20:00
Vasárnap: 10:00-18:00