Balatonboglári Bobpálya, Kaland- és Szabadidőpark

A Balatonboglári Bobpálya, Kaland- és Szabadidőpark 2013-ban nyitotta meg kapuit a Balatonboglár jelképeként ismert Gömbkilátót körülvevő 8 hektáros parkerdőben.

A kalandparkban változatos, színvonalas szórakozási lehetőségek kínálkoznak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bobpálya

A Balaton déli partján kizárólag itt található bobpálya, ahol a látogatók megtapasztalhatják a biztonságos száguldás élményét.

Kötélpálya

A kötélpálya lehetőséget nyújt ügyességi és erőnléti feladatok kipróbálására különböző nehézségi szinteken, egészen a kezdőtől a haladókig. Minden korosztály számára találhatóak pályák, a 100 centimétert elérő gyerekektől kezdve egészen a felnőttekig. A függő platformok, a hidak, a tiroli lesikló pályák és egyéb akadályok úgy lettek kialakítva, hogy mindenki számára egyformán élvezhetők legyenek. A kötélpálya részeként falmászást, drótkötélcsúszást is kipróbálhatnak az ide érkezők, valamint íjászatra is nyílik lehetőség. A pályát szakképzett animátorok felügyelik és szükség estén segítséget nyújtanak.

Játszótér

A legkisebbekre is gondoltak: a hatalmas favár játszótéren bújócskázhatnak a labirintusban, megmászhatják a várat, illetve csúszdázhatnak, a játszóvár mellett felállított trambulinokban ugrálhatnak a gyerekek. A játszótér használata ingyenes!

Gömbkilátó

A Gömbkilátóból megtekinthető panoráma páratlan!

A kilátót Kádár István mérnök álmodta meg, melyet az 1958. évi brüsszeli világkiállítás után Szabó Kálmán tanácselnök hozott Boglárra. Eredetileg belső üvegburkolattal tervezték fölállítani, amelyben egy presszót kívántak elhelyezni, de a természeti erők ezt nem tették lehetővé. A 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotta Gömböt, Zics László építész javaslatára díszkivilágítással látták el, ami még az északi partról is könnyen felfedezhető.

Büfé

A felfrissülési lehetőségről büfé gondoskodik: hűtött italokkal, kávéval, gyors-éttermi jellegű ételekkel, édességekkel állnak a látogatók rendelkezésére.

A kalandpark minden évben március közepétől november végéig várja a vendégeket. További információkról a honlapon tájékozódhatnak: www.balatonboglarbob.hu