Az emberi jogok világnapján, 2018. december 10-én a Budapest Kongresszusi Központban Bródy János egy koncerttel emlékezik meg a jelentős, 70. évfordulóról.

1948. december 10-én fogadta el az ENSZ közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, mint azt a közös eszményt, melynek elérésére minden népnek és minden nemzetnek törekednie kell.

Bródy János a ’60-as évek óta képviseli a nyilatkozat alapvető értékeit és sokszínű művészetében jelentős szerepet játszik az egyetemes emberi jogok tisztelete és védelme. Az Illés zenekar 1971-ben oratóriumot írt Human Rights címmel, ami a legendás fehér borítóban jelent meg, az együttes 4. nagylemezén, Mensáros László, Szörényi Levente közreműködésével, az üldözött Angela Davisnek ajánlva. Az első lemez érdekessége, hogy első kiadása mikrobarázdás hanglemezen adták ki.

Az elmúlt évtizedekben Bródy János dalaival és fellépéseivel bizonyította, hogy hűséges maradt hajdani önmagához, és a politikai forgószínpad állásától függetlenül ma is következetesen kiáll a humanista szemlélet és a polgári szabadságjogok mellett.

Erre a Rendhagyó Ráadás koncertre várnak mindenkit szeretettel.
„A hatalom szeretete nem a szeretet hatalma.”

Bródy János koncertje a Budapest Kongresszusi Központban kerül megrendezésre.

JEGYET VESZEK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló