Búbánatvölgy, ahol a béke és harmónia wellnessel párosul

A közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó Búbűnatvölgy – kb. 5 km-re fekszik a várostól – a Dunakanyar egyik zugában, a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán.

Tökéletes helyszín családi kikapcsolódáshoz, túrázáshoz, sportoláshoz, bográcsozáshoz és horgászáshoz is. Könnyen megközelíthető, de alapvetően csendes, félreeső helyen található. Akár gyerekekkel is érdemes felkeresni a legkisebbeket ugyanis egy korszerű játszótér várja.

Egy hotel a béke és harmónia völgyében

Ezen a csodálatos helyen található a Hotel Bellevue (a bellevue francia eredetű szó, melynek jelentése: “szép kilátás”). Hétköznapjaink felgyorsult világában olyan sok káros hatás ér bennünket, hogy szükségünk van némi professzionális pihentetésre. A szálloda wellness világa olyan komplex egészségmegőrző és kényeztető szolgáltatásokat kínál, melyek tökéletes lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra és feltöltődésre.

A csodás wellness szállodán kívül, pedig akad még bőven látnivaló a környéken

Ha még nem jártál Esztergomba és környékén, ezeket a helyeket feltétlenül látnod kell!

Rám szakadék

A helyiek nagy kedvence a Rám szakadék, mely pár kilométerre a szállodától, Dömösön található, innen indul a túra. Ha szeretjük az izgalmat és a kihívásokat, semmiképp ne hagyjuk ki. Maga a Rám-szakadék lenyűgöző természeti szépséggel rendelkezik, ahol lépcsőkön, és korlátok mellett mászunk egyre feljebb.  A Rám szakadék vulkáni eredetű, melyben egész évben víz csörgedezik.

rám szakadék dömös

Esztergom Bazilika, Víziváros

Esztergom  város legnevezetesebb épülete és Európa egyik legnagyobb bazilikája, hazánk legnagyobb temploma, mely a város jelképe. 

Ki hallott már a Vízivárosról?  A nevét Kis- és Nagy-Duna partjára épült épületek adták.  A Vízivárosban található a Balassa Bálint múzeum.

Mária Valéria híd

Esztergomot és Párkányt összekötő híd, mely 2001-ben épült újjá.

Ha tetszett a cikk oszd meg!