Megnyílt a The Art Of The Brick, a legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapesten

Megdöbbentő, lenyűgöző és nem érted, hogy ez hogyan lehetséges. Ezekkel a szavakkal próbálták leírni az élményeiket a látogatók, a The Art Of The Brick kiállítás budapesti megnyitó ünnepségén, ahol a New York-i művész, Nathan Sawaya kizárólag LEGO® építőkockákból készült szobrai, alkotásai láthatóak. 

A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta.

Nathan Sawaya elismert New York-i művész élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO® kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel. A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta.

 „Lelkesedek mindenért, ami a LEGO® kockákhoz köthető. Igazi családi program ez a kiállítás, ahogyan a LEGO® építés is, ezt minden korosztály élvezte a családunkban. Nem érted, ezekből a pici kockákból hogyan lehetséges ilyen különleges művészi alkotásokat készíteni.  Most, ha hazamegyünk, biztosan nekiesünk a LEGO® dobozoknak.” – árulta el elragadtatva Liptai Claudia, a megnyitó háziasszonya az eseményen.

A szeptember 30-án nyíló kiállítás kurátora Elter Tamás művészettörténész elmondta: Magyarországon, ahogy a világ számos más országában is, a LEGO® az egyik legnépszerűbb játék. A fejlesztő hatású szórakoztató időtöltés nemtől és életkortól függetlenül ejti rabul a család minden tagját, a titka az alkotás örömében rejlik. Ezt fejlesztette művészi szintre Nathan Sawaya, aki az egyes szobrokat több tízezer kockákból alkotta meg.

The ART of the BRICK - dávid szobor legoból

A kiállításon több mint 100.000 LEGO® kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben.

Magyarországon, Nyíregyházán működik a világ öt LEGO gyárának egyike. Büszkék vagyunk arra, hogy a kockákat, amelyekből ezek a varázslatos alkotások készültek, mi állítjuk elő. Az is elképzelhető, hogy a tárlat bizonyos építőelemei is nálunk készültek.” – mondta el a nyíregyházi LEGO gyár vezetője.

Ritka alkalom, hogy egy ilyen egyedi kiállítás érkezik Budapestre. Eddig 42 világvárosban aratott nagy sikert a The Art Of The Brick, tehát világszerte elismerik Nathan Sawaya művészetét. A szórakoztatáson és a WOW élményen túl, – amely minden generációt beszippant -, küldetéstudata, hogy közelebb vigye a művészettörténetet, a kézzel való alkotás élményét az online trendek ellenében a fiatalabb generációkhoz, hogy mindenki megértse, nincs lehetetlen az alkotásban. A legkisebb építőelemekből is születhetnek nagy csodák.” – mondta el Elter Tamás művészettörténész, a kiállítás kurátora.

A THE ART OF THE BRICK – A legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás kurátora szerint:

A kiállítás egész napos program, amely lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, és természetesen a közös legozásra is lehetőséget ad.

lego kiállítás budapest 2022

A szobrok mellett a FunZone óriási LEGO® medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus LEGO® rajongókat.

A The Art Of The Brick kiállítás 2023. január 31-ig tekinthető meg a budapesti Komplexben, a Király utca 26. szám alatt. A kiállítás részeként FunZone területet és interaktív sarkot is kialakítottak, ahol a gyerekek és felnőttek is a nagy LEGO®medencében alkothatnak szabadon. A kiállítás akadálymentes és audioguide tárlatvezetéssel élvezhetjük a műalkotásokat.

További információk: artofthebrick.hu

JEGYET VESZEK!