Charlize Theron jelenleg a legkeményebb nő Hollywoodban. Az Oscar-díjas színésznő ezúttal egy vagány kémistennőként teríti földre nagydarab ellenfeleit a John Wick rendezőjének legújabb, eszméletlenül stílusos filmjében, az ATOMSZŐKE című akció-thrillerben (18, hazai bemutató: július 27.).

Theron, aki producerként is jegyzi a filmet, kezdetektől fogva valami olyan egyedülállót akart alkotni, amit eddig még senki nem látott a műfajban egy nőtől.

A kemény fizikai kiképzések alatt, három hónapon keresztül napi 5-6 órát edzett a végkimerülésig, és a fagyos budapesti forgatások idején is fáradhatatlanul dolgozott. Ahogy Keanu Reeves a John Wick filmeknél alig használt kaszkadőrt, úgy Charlize Theron is maga hajt végre minden ütést, rúgást, esést, ugrást az ATOMSZŐKE szinte összes jelenetében. „Még amikor megfázott, akkor is felkapta a miniszoknyáját és egy szó nélkül bunyózott.” – mesélte Theron színésztársa, James McAvoy az egyik neves amerikai magazinnak, aki egyébként az ügynöknő szétcsúszott berlini kapcsolattartóját alakítja a filmben. „Unalmas lenne, ha egy olyan kémnőt játszanék, aki csak arra vár, hogy egy pasi végezze el helyette a piszkos melót. Kihívás volt ez a sok közelharc, amit minden porcikámban éreztem az 50 napos budapesti forgatások előtt, alatt és után is. ” – mesélte a színésznő az egyik interjújában, aki egyébként nagy Die Hard-rajongó, és imádja az akciófilmeket.

Az alkotók a realitásra is nagy hangsúlyt fektettek, nem csak a nagyon menő, korabeli punkos hangulatot idézik meg a ’80-as évek végén játszódó ATOMSZŐKÉ-ben, de a megsebzett ügynöknő testén megjelenő véres zúzódások is visszaköszönnek egy-egy keményebb akció után. „Azt akartuk, hogy a nézők érezzék a fájdalmat.” – árulta el a színésznőAz egyik neves magazin ráadásul Charlize Theronkarakterét, Lorraine-t, nem is akárkihez, mint James Bondhoz hasonlította, aki szintén egy érzelmileg és fizikálisan sebzett személyiség.„Lorraine egy kicsit olyan, mint Bond, igen, de a 007-est még senki nem látta olyan forró szexjelenetben, mint amilyenbe ez a dögös csajszi kerül. Örülök, hogy semmit sem rejtetünk a takaró alá. Szerintem ezt a vadságot még Bond is megirigyelné.”

Charlize Theron vitathatatlanul egy igazi stílusikon, aki most már nem csak tehetségével és szépségével, de kemény öklével is beírja magát a filmtörténelembe. A nagyrészt Budapesten forgatott ATOMSZŐKE című filmet július 27-től láthatják a hazai rajongók a mozikban. És érdemes lesz Ferihegy 1-et, a Néprajzi Múzeumot, vagy épp a Deák téri metrót figyelni a pörgős események háttérben.    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló