A Bánkitón idén gyerekjáték (is) a szórakozás. Még több programmal készülnek a szervezők a családosoknak, sőt, kedvezményes árú nappali jegyet is be lehet szerezni azoknak, akik a Tószínpadnál beadják a törülközőt és nem viszik már éjjelre a Táborba. Persze így is kismillió programot lehet majd élvezni, a kisebbeknek szóló játékos események mellett civil és kulturális programok tömkelegét, filmvetítéseket és a Tószínpad koraesti koncertjeit Szabó Benedekkel, vagy a Csaknekedkislánnyal.

Újdonságként már kedvezményes napijegyet is lehet szerezni a Bánkitóra, ami a Tábor területén kívül mindenhova érvényes, így ideális azoknak, akik gyerekkel vannak, vagy csak nem érdekli őket az éjszakai veretés, beérnek a civil és kulturális programokkal, a filmvetítésekkel és a Tószínpad koraesti koncertjeivel, meg egy kiadós alvással.

A kifejezetten gyerekeknek szóló programok száma idén tovább nőt, méghozzá különösen izgalmas szervezetek eseményeivel. Érkezik például a Vibes and Stuff breaking közösség, akik totyogós kortól felfelé mindenkit várnak közös hip-hop és breaktáncra. Gáspár Kriszti és táncosai mellett a bagi és dányi romatelepeken munkálkodó BAGázs Egyesület is fog majd gyerekprogramot tartani, ahol a roma kultúrával ismerkedhetnek majd meg a legkisebbek.

A Bánkitó éjjeli madarainak már biztos, hogy a Bob Moses (CAN) és a Viagra Boys (SWE) mellé érkezik a repper-slammer reneszánsz ember Saul Williams (US), a Stones Throw-hoz igazolt énekes-hegedűs Sudan Archives (US) és a Berghain izraeli rezidense, Roi Perez is, a magyar vonalat pedig a 10. szülinapját nálunk ünneplő Szabó Balázs Bandája erősíti majd. A napsütés és a hűs habok mellett Krúbi is visszatér idén a fesztiválra, ahová még kedvezményes jegyek is vannak, de azért erősen fogyóban!

A fesztivál további programjairól és a koncertekről a banktifesztival.hu oldalon tájékozódhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló