Az európai indie- és art rock origója, a belga dEUS 2019 nyarán végre újra Budapesten! A kontinens alternatív rockzenei vonulatának talán legfontosabb zenekara június 8-án érkezik a budapesti Barba Negra Track színpadára, hogy a hazai közönségnek is elhozza az idén 20 éves kultuszalbum, a ’The Ideal Crash’ jubileumi turnéját!  

A dEUS világában semmi sem egydimenziós. Miközben idén fennállásának 28. évfordulóját éli, az év első felében egy turné erejéig megállnak, hogy megünnepeljék az 1999-ben kiadott ’Ideal Crash’ 20. évfordulóját. Az album valódi mérföldkő a zenekar, és egyben az európai indie rock történetében, és amellett hogy megszerezte a dEUS számára a jogos elismerést, az album tíz száma egy generáció hangjává, és a földrész alternatív rockzenéjének útjelzőjévé vált.  A tavaszi és kora nyári körút mellett, amelyen az album  a lemez remasterelt újrakiadása is érkezik, amely egy deluxe díszdobozos kiadványban lát majd napvilágot, CD és bakelit formátumban.

Viszont a csapat nem (csak) a nosztalgiázás jegyében tölti az évet: már javában dolgoznak a nyolcadik albumukon, amely a tervek szerint valamikor 2020 legelején érkezik, és amely dalainak írásában a dEUS 2018-én elején debütált új gitárosa, Bruno de Groote  is már aktívan közreműködik majd.

A június 8-i koncerten tehát egy megújult erővel és teljes lendülettel pörgő zenekarhoz lesz szerencséje a magyar rajongóknak, és a 7 évvel ezelőtti fellépéshez hasonlóan, a Barba Negra Track-ben is egy garantáltan hibátlanhoz közelítő zenei élmény vár majd minden érkezőt!

Helyszín: BARBA NEGRA TRACK

Időpont: 2019. június 08.

JEGYET VESZEK a koncertre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló