Domonyvölgyi-tó – különleges, egyedi strand, tengerparti hangulattal!

A nyári forróság elől minden évben rengetegen menekülnek a vízpartra, éppen ezért Budapest közelében szinte lehetetlen ilyenkor a strandon egy törölközőnyi helyet találni.

A város határait elhagyva szerencsére javul a helyzet, ráadásul nem is kell messzire menni, hogy jobbnál jobb, nyugis partokat találjunk. Még Pest megyén belül rálelhetsz egy szuper, családi kikapcsolódásra alkalmas helyre az M3-as autópálya mentén.

Domonyvölgy

Domony nem sokkal több mint kétezer lakost számláló községe a Galga folyó közelében, egy gyönyörű, ám kissé eldugott vidéken fekszik. A települést vonattal és Aszód felől autóval is könnyen megközelítheted. A környék fő szenzációja a csodaszép Domonyvölgyi-tó, melynek partjára egy nagyon kellemes és modern strand épült.

Az elmúlt öt esztendőben rendkívül látványosan és dinamikusan fejlődő Lázár Lovas Park tulajdonosai Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, valamint a Domonyvölgyi Szabadidőpark és strand szomszédságába költöző Klausmann Viktor elhatározták, hogy az elhanyagolt, gazdátlan területen egy színvonalas szabadidő parkot alakítanak ki. Így jött létre 2005 tavaszán a D-Beach.

Az új bérlők egy színvonalas, kultúrált natúr park létrehozását tűzték ki célul, amely 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére.

Különleges és egyedi a strand és a szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasza melyhez hasonló Budapest 30 kilométeres vonzáskörzetében nem található.

A további tervek között első számú jelentőségű egy színpad létesítése, amelyen nyári koncertsorozatot terveznek. A D-Beach lehetőségei természetesen bővülnek a szomszédos Lázár Lovaspark kínálatával, amely az ország egyik legnagyobb lovas és fogathajtó központjaként nyújt programokat, valamint a D-Beach-től alig öt kilométerre található egykori katonai gyakorló pályával, amely offroad és quad versenyek kiváló helyszíne.

A felnőtt jegy egész napra 1500 forint, de délután 13 órától már olcsóbb.

Ha megunnád a napozást és a pancsolást, akkor is bőven akadnak a környéken szórakozási lehetőségek. A tónál nemcsak horgászni lehet, de a közelben akár a quadozást is kipróbálhatod. A Babatvölgy emellett vadászházzal és lovardával várja a természetközeli pihenés szerelmeseit.

Domony utcáin szintén érdemes sétálni egy nagyot. A hagyományos, hangulatos házikók mellett a község egykori díszes, főúri épületei is különlegesek. A barokk Ónody-kúria ma több lakásra van osztva, a klasszicista Domonyi-villa szociális otthon, míg a Both-Baghy család régi háza a polgármesteri hivatalnak ad helyet.

domony

Forrás: femina.hu

Bővebb információ: http://www.astrand.hu/