Elindult a SZIN! – Nézd meg mik a legnagyobb fellépők kívánságai a backstage-ben!

A rágógumitól a konfettiágyúig terjed a SZIN nemzetközi sztárfellépők kéréseinek sora. A Szegedi Ifjúsági Napok idén már újra több nemzetközi fellépőt is számlál, köztük Rag’n’Bone Man, Jason Derulo, Tom Grennan, Alle Farben, A7S vagy a belga Joyhauser. Az érdeklődés nagy, a bérletek már el is fogytak, napijegyeket azonban még lehet kapni, de érdemes mihamarabb beszerezni!

Az ország egyik legszebb városa és a várost kettészelő Tisza adja a díszletét a fesztiválszezon legnagyobb nyárzáró bulijának,

ami a legnagyobb hagyományokkal rendelkező rendezvény is egyben, hisz’ jövőre lesz 55 éve, hogy lerakta az alapjait a honi fesztiválkultúrának. A Szegedi Ifjúsági Napok, túl azon, hogy egy évvel megelőzte a világ legismertebb rockfesztiváljaként ismert Woodstock-ot, hatalmas lépés volt a hazai ifjúsági kultúra történetében. A SZIN ma már kihagyhatatlan végállomása a fesztivál-menetelésnek, évente százezernyi látogató fordul meg a Tisza-parti bulifolyamon. A SZIN az elmúlt 20 évben rohamos tempóban kezdett el fejlődni, a hazai pop-rock jelesei évről-évre egyre többen fedezték fel maguknak ezt a fesztivált, és sokaknak azóta is kedvenc játszóhelye. Majd sorra érkeztek évente a külföldi fellépők, s bár az elmúlt év a járvány miatt csak magyar fellépőknek adott helyet, idén visszatértek újra a nemzetközi sztárok.

Hihetetlen, miket kérnek ezek a sztárok

Egy nemzetközi csapat általában többoldalas kéréssorral érkezik egy-egy fellépésre, köztük vannak technikai kívánságok és azt is leírják, mit szeretnének enni és inni, és olykor azt is, mi az amit egyáltalán nem akarnak. Általában ez utóbbiak körébe tartozik mondjuk az olyan csomagolású étel vagy ital, ami nem környezetbarát. Az általánosságban elmondható, hogy az összes fellépő törődik a környezettel és saját egészségével, ezért az ételek és italok listáján is szerepelnek „mentes” dolgok. Többen akarnak helyi specialitásokat is így a szegedi szervezők talán majd a Tisza-parti halászlevet is kínálják majd a sztároknak. A szállás lefoglalásánál is vannak kitételek: minimum négy csillagos legyen a hotel és legyen benne folyamatosan elérhető edzőterem.

Az öltöző berendezését is részletesen leírják: szinte mindenkinél kötelező a kanapé, szék és asztal és van aki hangsúlyozza hogy legyen több konnektor. Emellett nagyméretű szemetes, ruhaállvány, egész alakos tükör és kérnek még fekete törölközőket, ezeket általában a színpadon használják, de szeretnének fürdőlepedőt is, a koncert utáni tisztálkodáshoz.

Lesz idén fellépő, aki konfettiágyút is kért és sokan írták azt is, hogy az ital bekészítésben legyenek cukormentes üdítők, az ételeknél sokan preferálják a paleo vagy gluténmentes kajákat illetve sokan írják, hogy több csomag rágógumit is szeretnének.