Home Események koncert A Flogging Molly ismét tengerre száll az Akvárium Klubban
A Flogging Molly - Akvárium Klub

helyszín

Akvárium Klub
1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
Honlap
https://akvariumklub.hu/
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

jún 14 2023
Expired!

időpont

19:00 - 19:00

címkék

Budapesti

A Flogging Molly ismét tengerre száll az Akvárium Klubban

Az ír-amerikai folk-rock hetesfogat utoljára 2019-ben járt nálunk, úgyhogy épp ideje, hogy leporoljuk a tánccipőket, bakancsokat, és újra bulizzunk egy hatalmasat, méghozzá az Akvárium táncparkettjén június 14-én.

Az 1994 óta aktív zenekar elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát,

miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kishíján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a Flogging Molly remekül túllépett a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek egy fesztiválon megosztani a színpadot a The Chieftains-szel és a Motörheaddel is.

A csapat remekül egyensúlyoz a Michael Flatley táncának és a kocsmai verekedések hangulatának keskeny határvonalán,

egyesítve mindazt, amit a régi kalózok kultúrájában gyerekkorunk óta kedvelünk. A tavaly megjelent hetedik stúdió albumuk, az Anthem sikere is azt bizonyítja, hogy nagyobb szükségünk van a vidám zenére, mint valaha. A Dave King és Bridget Regan házaspárt felvonultató együttes úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, így a chicagói Electrical Audio Stúdióban 14 nap alatt rögzítettek 14 dalt. Ehhez Steve Albini (Nirvana, Pixies) volt segítségükre, a számokat pedig Atom Greenspan (Idles, Nick Cave& The BadSeeds) keverte, amely az Anthem hangzásában fontos szerepet játszott.

Azon rajongóknak is jó hírünk van, akik már a legfrisebb albumot is széthallgatták, ugyanis a Flogging Molly márciusra ígéri legújabb kislemezét, melyről előfutárként a ’Til The Anarchy’s Restored című melankólikus nóta nemrég látott napvilágot.

Az Akvárium színpadán persze minden bizonnyal felcsendülnek majd az örök klasszikusok is, úgymint az ’If I Ever Leave This World Alive’, a ’Drunken Lullaby’, vagy a ’Devil’s Dance Floor’, úgyhogy ír viszkiből feltankolni, kampókezeket élesíteni, június 14-én irány az Akvárium!

The event is finished.