Home Események koncert A Thievery Corporation bemutatja új lemezét a Budapest Parkban
Thievery Corporation - Budapest Park

helyszín

Budapest Park
1095 Budapest, Soroksári út 60.
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

júl 14 2024

időpont

19:00 - 19:00

címkék

Budapesti

A Thievery Corporation bemutatja új lemezét a Budapest Parkban

A Thievery Corporation Eric Hilton és Rob Garza ikonikus duója. A washingtoni kettős zenéje gyakran olyan, mint egy utazás a világ körül, hiszen elektronikus zenéjükbe szívesen kevernek olyan tradicionális stílusokat is, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy éppen a trip hop. A formáció jelenleg is új lemezén dolgozik, a hamarosan megjelenő Sound Vagabondot pedig július 14-én a Budapest Parkban is bemutatják a Live Nation és a Budapest Park szervezésében.

A Thievery Corporation zenei világa olyan színes, mint maga Bábel lehetett: Eric Hilton és Rob Garza még a ’90-es évek derekán kezdtek el együtt zenét írni, amikor a mára már kultikussá vált Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek Washingtonban. A közös pont a klubélet szeretetén túl a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongásuk volt, amelynek köszönhetően elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával és megalapították a klub nevét viselő kiadót is. Így születtek a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey single-ök, majd a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló lemezük, amelyet hamar megszeretett a közönség az újszerű,
műfaji sokszínűsége miatt és meghódították vele a downtempo szerelmeseit.

A Thievery Corporation az elmúlt közel két évtizedben eddig megjelent 10 nagylemezén bátran kalandozott a világ zenéi között, bevállalva akár a pszichedelikus rockot is, vagy megidézve a brazil hagyományú bossa novát, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg. A duó eddig háromszor játszott a Budapest Parkban, most pedig ismét visszatérnek, ráadásul a legnagyobb slágereik mellett a zenekar
Facebook oldalán nemrég bejelentett új lemeze, a februárban érkező Sound Vagabond dalaival látogatnak el hozzánk július 14-én.

A koncertre a jegyelővétel a regisztrált Live Nation-tagok számára február 15-én, 10 órakor indult, a teljeskörű jegyértékesítés pedig február 16-án, 10 órakor kezdődik. Jegyek kaphatók a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

JEGYET VESZEK! 

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc