Home Események családi fesztivál ARS SACRA FESZTIVÁL Vácon
XVI. ARS SACRA FESZTIVÁL

helyszín

Adullám Kávézó
2600 Vác, Március 15 tér

dátum

szept 17 - 24 2022
Expired!

időpont

17:00 - 18:00

ARS SACRA FESZTIVÁL Vácon

A programsorozat fő mottója: „Szerelmed őriz” (21. Zsoltár)

Műsorrend:

Szeptember 17. Szombat

17:00 – 18:00 Fesztivál nyitókoncertje
Tihanyi Dániel koncert – „Áldásaink forrása Te vagy, Urunk”
Dani csodás hangjával, derűt sugárzó személyiségével és rendkívüli zongoratudásával feledhetetlen zenei élményt, lelki megpihenést, feltöltődést nyújt a hallgatóság számára. Saját dalaival, szerzeményeivel különleges módon szólítja meg, emeli fel Teremtőnket és buzdít, bátorít mindannyiunkat az istenkeresésre, a hit, remény, szeretet átélésére.

Tihanyi Dániel - ars sacra vác

A megnyitón beszédet mond Matkovich Ilona, Vác város Polgármester Asszonya és köszöntőt mond Koczur Tiborné Mária, az Adullám Kávézó vezetője.
Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

18:00 – 19:00 Jákim Stúdió előadásában Vincent Van Gogh : AZÚRKÉP MÁS

Jákim stúdió - ars sacra vác 2022

A két monológot Joseph Roulin, Vincent egyik barátja mondja el, amelyben Isten igazságai hangoznak el rámutatva a híres festő életén és sorsán át Krisztusra. A humoros, vidám előadást egy rövid bohócos jelenet tesz még színesebbé.
Felszabadító, bátorító üzenete mindenki számára értékes időtöltést, testi-lelki feltöltődést garantál.

19:00-20:00 Budapesti Golgota Gospel Kórus – „Zengedezzük hatalmadat”

Jókedv, öröm, sokszínűség érkezik bárhová, ahol a Kórus fellép. Gospel, jazz, country, blues és klasszikus stílusú dalaik az emberbe szerelmes Isten kegyelméről, szeretetéről, jóságáról, oltalmáról tanúskodnak, a Biblia igazságát hirdetik. Legfőbb céljuk, hogy az evangelizáló koncertek, turnék alkalmával megszólítsák az embereket, hogy minél többen személyesen ismerhessék meg Istent.
Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

Szeptember 18. Vasárnap

16:00-17:00 AlisAdam PianoDuo – „Fény és méltóság árad Rólad”

Baráz Ádám és Alisa

Baráz Ádám és Baráz Alisa négykezes zongorakoncertjén a szakralitás témájában csendülnek fel klasszikus dallamok,
melódiák szólóban és négykezes formációban. Ádám szabadúszó zeneszerzőként és korrepetitorként, valamint magán zenetanárként tevékenykedik. Korrepetitori munkája során több magyarországi regionális és országos versenyen vett részt, a Magyar Állami Operaház magánénekeseivel is dolgozott, és közreműködött számos művészeti iskolában. 2016 őszétől együtt koncertezik feleségével, Baráz Alisa zongoraművésznővel az AlisAdam PianoDuo formációval. Eddig számos négykezes és két zongorás koncertet adtak Magyarországon, Európában és Japánban. Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

17:00-18:00 Oláh Gergő – „Üdvözítő áldással vársz”

Oláh Gergő - ars sacra vác 2022

Az X-faktor harmadik szériájának nyerteseként ismerhettük meg, ma már az ország egyik legjobb előadójaként tartják számon. Mai napig rendszeresen hallhatjuk dalait a rádiókban, illetve tv műsorokban láthatjuk az énekest. 2015-ben és 2016-ban is egészen a döntőig jutott A Dal című műsorban. Nyitva a ház című szerzeményükkel bejutottak a 2017-es Eurovíziós dalválasztó élő showjába. Szintén ebben az évben a Nagy Duettben és a Sztárban Sztár televíziós műsorokban láthattuk.
Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

18:00-19:00 Zsoltárok világa – „Csak Nálad van teljesség”

Bajza Viktória

Bajza Viktória színművésznő és Ruzicska László színész a Madách Színház művészei. A színpadon minden karakterbe hitet lehelnek estéről estére, hogy az valódivá váljon. A személyes hitüket egy magasabb minőség lehelte egykoron lényükbe. Ezért tudják azt tovább adni a színpadon keresztül akár versben, dalban vagy prózában.

Az elhangzó Zsoltárok között a Váci Baptista Gyülekezet kórusa énekel, Kolesza Judit vezénylésével,  Istent dicsőítő, magasztaló műveket.

Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

19:00-20:00 Malek Andi Gospel koncert – Soulistic – „Örömmel töltesz el”

Malek - Jáger soulistic

A „Soulistic” formáció egy nagyon egyedi projekt, amely a Jazz és az r&b stílust ötvözi a magyar népzenével. A különleges elnevezés a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Dalaik üzenetet hordoznak az esendő ember és az örökkévaló Isten között létrejövő személyes, bensőséges kapcsolatról, annak egyediségéről, gazdagságáról, szépségéről, és az abból fakadó örömről, áldásokról.
Esőhelyszín: Vác Dunakanyar Színház

Szeptember 24. Szombat

18:00-19:30 Benedek Zalán: Ádám & Éva
Egyszemélyes vígjáték a férfi-női kapcsolatokról, mely a színház, a stand up és a kabaré műfajait ötvözi. Zalán a házasságban, párkapcsolatban élők velős élményeit, hétköznapi pillanatait öltözteti humorba. A mély lelki tartalommal bíró előadás egyszerre elgondolkodtató és nevetésre fakasztó.
Helyszín: Adullám Kávézó

The event is finished.