Home Események családi Esti séta az Állatkertben – Valentin napi páros belépőjegy kedvezménnyel

helyszín

Fővárosi Állat- és Növénykert
1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
Honlap
https://zoobudapest.com/
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

febr 16 2023
Expired!

időpont

18:00 - 20:00

címkék

Budapesti

Esti séta az Állatkertben – Valentin napi páros belépőjegy kedvezménnyel

Esti séták az Állatkertben

Az Esti séták során bepillantást nyerhetsz a Fővárosi Állat- és Növénykert titkos világába, melyet csak záróra után láthatsz.

Feltárulnak kulisszatitkok, megismerheted az Állatkert különleges oldalát, amelyet csak az itt dolgozók tapasztalhatnak meg. Ezen az exkluzív esti programon felfedezheted az épületek azon tereit, melyek a régmúltról tanúskodnak, de láthatod azokat is, amelyek előrevetítik a jövő újdonságait. Meghallgathatod az állatkerti szakemberek személyes tapasztalatait, akik saját élményeiken keresztül mutatják meg az Állatkertet. És megannyi kérdésedre választ kaphatsz a szakvezetőktől.

Hogyan végzik az állatgondozók mindennapi munkájukat?

Milyen a kifutó, ha nem a látogatói sétányról látjuk?

Milyen háttérkiszolgáló épületek vannak?

Milyen technikával dolgoznak?

Hol és hogyan tudják az állatok egészségét megőrizni?

Kik és hogyan gondozzák a több hektárnyi növénygyűjteményt?

Állófogadással, változatos, több állomáson zajló programmal és családias élménnyel várják az Állatkert Barátait a  következő Esti sétán: 2023. február 16-án, csütörtökön 18.00-kor. 

Részletes program: 

2023. február 16. (csütörtök)

Találkozási pont: 18:00 óra Holnemvolt vári kapu (Állatkerti körút 14-16.), ahol egy meglepetés élő állattál vár benneteket gondozónk.

A séta kiemelt helyszínei: Cápasuli, Biodóm, Vadállatmentő Központ

Miért „suli” a Cápasuli? Azért, mert az itt bemutatott cápák mind fiatal állatok, akik a közönség szeme láttára cseperednek. Ráadásul nemcsak testileg gyarapodnak, hanem a szó szoros értelmében is tanulni fognak. A Cápasuli ugyanis valóban „iskola” a cápák számára, ahol megtanulnak együtt élni más halakkal, a medencék többi lakójával, megszokják a közéjük könnyűbúvár felszerelésben lemerülő állatkerti dolgozók jelenlétét, valamint a gondozókkal, állatorvosokkal való együttműködéshez is hozzászoktatjuk őket. Ennek érdekében rendszeresen foglalkozunk az állatokkal, és különböző tréningeket végzünk velük. Többek között erről is hallhattok majd az Esti séta során tengerbiológus munkatársainktól.

A Cápasuli állattartási szempontból a jövőbeni, jelenleg még építés alatt álló Pannon Parkhoz, illetve az annak részeként kialakítandó Pannon-tenger akváriumhoz kapcsolódik. A séta során a Biodómba tervezett óriási cápamedencét is megtekintjük. Akit érdekelnek a technikai részletek és kíváncsi, hogyan kerülhet csaknem kétmillió liternyi tengervíz a medencébe, vagy hogy milyen vastag üvegek kellenek a több száz tonnányi víztömeghez és milyen más állattartó helyek épültek, az a séta során választ kaphat kérdéseire.

A vadállatmentés Állatkertünk természetvédelmi tevékenységének egyik fontos területe. E munka keretében Magyarországon honos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedei kapnak tőlünk második esélyt, akik valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. A sérült állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az elárvultakat pedig felneveljük, s ha már képesek magukról segítség nélkül gondoskodni, szabadon engedjük őket természetes élőhelyükön. A Vadállatmentő Központban egyik állatmentő ápolónk fog kalauzolni benneteket és mesél milyen esetekkel találkozott és közvetlen közelről megismerhetitek a Mentőközpontban élő állatokat.

Jegyvásárlás: onine ITT és a helyszíni pénztárakban vagy jegy automatákon.

Valentin-nap alkalmából Páros belépőjegy kedvezmény van az Esti séta belépőjegyre, így ha párban érkeztek egy jegy áráért 2 fő tud belépni!

További információk

 

The event is finished.