Home Események gasztro Indoor Sörfesztivál – Közel tízezer liter sörrel készülnek
Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban
kategória

dátum

febr 23 - 24 2024
Expired!

időpont

17:00 - 23:55

címkék

Budapesti

Indoor Sörfesztivál – Közel tízezer liter sörrel készülnek

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

Rutinos sörfogyasztó legyen a talpán, aki el tud manapság igazodni a különböző sörfajták közt. Már ott megakadunk, hogy egy ilyen nedű spontán-, alsó- vagy felső erjesztési eljárás során készül, s ha így vagy úgy, akkor az adott ital mikor faro vagy gueuze, mi a különbség az ipa és az ale között, abba el sem merülünk, hogy a lager típusú söröknek mennyi változata van, és ha ez még nem lenne elég, akkor a hibrid erjesztésűek sorában még ott van – mások mellett – mondjuk a búza sör. Ebben a sokszínű sörlabirintusban igyekszik kiigazodni az Indoor Sörfesztivál, ahol – mindenki saját kapacitásához mérten – egy belépő áráért végig kóstolhatja ezt a végeláthatatlan választékot, félszáz kiállító majd’ 100 fajta sörét.

És az ízélmény mellett persze ismereteink is bővülnek, hisz’ minden kortyhoz, igény szerint, ingyen jár némi tudás is, úgyhogy az enyhe sörmámor elérésekor már akár avatott szakértőként is tekinthetünk magunkra. A sörtörténelmi ismereteket pedig majd Katona Csaba sörtörténésztől kaphatjuk, úgyhogy komoly képzésen esik majd át, aki ellátogat a Várkert Bazárba, ahol a magyar sörkészítők mellett a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit verik majd csapra. Lesznek erős belga sörök vagy a szintén mértékkel kóstolandó Primátor 24, a 10,5%-os, koromfekete főzet krémes habbal, felsorakoznak majd a hordóérlelt kraftok mangós, csokis, kávés és egyéb ízharmóniákkal, de megkóstolhatjuk a OneBeer stábja és a BGE diákjainak kollaborációjával készült ribizlis kék sört is.
Aki bírja, belekóstolhat a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is.

És ne felejtkezzünk meg az evésről sem: az Indoor Fesztivál mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.

Február 23-24-én tehát a Várkert Bazárban ismét habzik a sörünnep, naponta 17 órától, egészen éjfélig.

Elővételes napijegy: 12.990 Ft, a helyszínen 14.990 Ft, mely a korlátlan sörkóstolás mellett ajándék logózott pohárral is jár.

A Sörvacsora pedig 21.990 Ft, mellé persze a sörkóstolással és az ajándék pohárral.

JEGYET VESZEK! 

🍻 SÖRÖS KIÁLLÍTÓK 🍻
Andechs Klosterbrau
Augustiner-Bräu
Ayinger Privatbrauerei
Beerside
Budapesti Gazdasági Egyetem . „A BGE Söre”
Bors Craft Brewery
Cerna Hora
Erdinger
Etyeki Sörmanufaktúra
Fehér Nyúl Sörfőzde
Fóti Sörfőzde
Happpy Beer Factory
Holba
Horizont Brewery
Ježek
Kapuziner
Kauzen Bräu
Keiler
Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete
Klášter
Kobrunn Sörfőzde
Litovel
Löwenbrauerei Passau
LöWolf
Lobkowicz
Maisel’s Weisse
Monyó Brewing
Mönchshof
Oharas
One Beer Pub
Permon
Platán
Primátor
Pöhjala
Rebel
Riegele
Rychtář
Sörművek Balatonszentgyörgy
Sümegi Sörfőzde
Tacet Brewery
Timco Brewing
Uherský Brod
Val-Dieu
Würzburger Hofbrau
Yeast Side
Balaton riviera turisztikai egyesület
Gemenci Szarvaskolbász libatepertő
Concordia bell felvidéki sajtok

Helyszín: Várkert Bazár (Budapest, 1013. Ybl Miklós tér 2-6)

The event is finished.