Home Események kultúra MÚZEUM KORZÓ | Művészet- és helytörténeti séta Vajda Lajos nyomában, Szentendre belvárosában

helyszín

Ferenczy Múzeumi Centrum
2000 Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.
Honlap
https://femuz.hu/
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

febr 04 2023
Expired!

időpont

14:00 - 18:00

MÚZEUM KORZÓ | Művészet- és helytörténeti séta Vajda Lajos nyomában, Szentendre belvárosában

2023-ban is folytatódnak a Ferenczy Múzeumi Centrum népszerű sétái, melyeken művészettörténészek és régészek vezetésével ismerhetjük meg Szentendre helytörténetét, művészeti hagyományait.

Barangolások a város macskaköves utcáin, sikátorain, a Szamárhegyen, a Duna-parton, tematikus séták Barcsay Jenő, Vajda Lajos, és a római kori kincsek nyomában.


Vajda Lajos (1908–1941), a 20. századi magyar avantgárd/modern művészet kiemelkedő alkotójának élete és művészete elválaszthatatlan Szentendrétől. A séta során közösen fedezzük fel a város jellegzetes motívumait, építészeti és természeti örökségét, rejtett kincseit és „nagy látványait”, amelyek megtermékenyítően hatottak Vajda és kortársai művészetére. A Szamárhegy stanglis kútjai, a romantikus hangulatú szerb temető ódon sírkövei, Szentendre többszáz éves polgárházai, a Templomdomb akácfa matuzsálemei mind a város múltjának tanúi, Vajdai műveinek ősforrásai és a régmúlt beszédes emlékei.

Fedezzük fel őket közösen!

A sétát vezeti: Szabó Noémi művészettörténész
A séta időtartama: 90-120 perc

Indulás: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.).
Érkezés: Szentendre, Kmetty tér

Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

A séta díja: 1000 Ft, jegyek a Ferenczy Múzeumban (a séta kezdése előtt félórával) és online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.

The event is finished.