Home Események családi gasztro gyerek kultúra Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben
Pünkösdi Örökség Ünnep - Skanzen 2024

helyszín

Szentendrei Skanzen
2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.
Honlap
http://skanzen.hu/hu/

További info

Facebook esemény

dátum

máj 19 - 20 2024
Expired!

időpont

All Day

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

A pünkösd a szentendrei Skanzenben nemcsak a pünkösdölésről szól! Két napon át örökség bemutatók, színpadi produkciók,  zenés és táncos programok várják a látogatókat a szabadtéri múzeumban, ahol minden évben egyszer egy helyen találkoznak az ország szellemi kulturális örökségeit őrző közösségek. 

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

Kékfestéstől a csipkevarráson át Szent Márton tiszteletéig

A Pünkösdi Örökség Ünnep bepillantást enged élő örökség közösségeink színes hagyományaiba. Két napra kézművesek remekekkel, tánccal, zeneszóval, pünkösdölő gyerekekkel és önfeledt jókedvvel telik meg a múzeum.

Ebben az évben a rendezvény fókuszában a kézműves hagyományok állnak. 

A látogatók népi mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a sárközi vagy a nagyecsedi táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben. Emellett olyan különleges tradíciókkal találkozhatnak, mint a selmeci diákhagyományok, a Mária-tisztelet vagy a kőszegi „Szőlő jövésnek” hagyománya. A táncos és kézműves közösségek mellett gasztronómiához kötődő örökségek is bemutatkoznak, mint a birkapörkölt főzésének karcagi hagyománya vagy a borsodnádasdi molnárkalács.

Merüljünk el együtt a Skanzen színes forgatagában!

The event is finished.