Home Események koncert Telente, vasárnap…. – Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól

helyszín

Óbudai Kulturális Központ
1032 Budapest, San Marco u. 81.
Honlap
https://kulturkozpont.hu/
kategória

dátum

jan 22 2023 - febr 12 2023
Ongoing...

időpont

18:00

Telente, vasárnap…. – Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól

,,2010 hideg telén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bőgőt és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy “talán volt egy-két este”…”

Az első közös muzsikálás évtizedes hagyománnyá alakult, így hát a Vodku fiai Cseh Tamás születésének nyolcvanadik évfordulóján újra összegyűlnek, hogy művészbarátaik segítségével megidézzék Cseh Tamás, Másik János és Bereményi Géza dalait, és azt a különleges világot, amelyet ezek a dalok közvetítenek.

A Vodku fiai zenekar: Bata István – gitár, ének, Nemes Janó – fúvós hangszerek, ének, Szabó Árpád – hegedű, mandolin, ének, Takács Szabolcs – gitár, nagybőgő

Közreműködik: Kárász Eszter és Adorjáni Bálint

Műsoridő: 90 perc

JEGYEK!
Elővételben január 8-ig: 3200 Ft , január 9-től: 3900 Ft

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc