Home Események családi gyerek színház Vackor – Aranyszamár Bábszínház előadása

helyszín

Váci Dunakanyar Színház
2600 Vác, Dr. Csányi László körút 58.
Honlap
http://www.vacidunakanyarszinhaz.hu/

További info

Facebook esemény

dátum

nov 30 2023
Expired!

időpont

10:00 - 19:00

Vackor – Aranyszamár Bábszínház előadása

Vackor, a piszén pisze kölyökmackó iskolás, ám nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon.

Tanító nénije hiába kedves, ő az erdőbe vágyakozik. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben míg társai az udvaron fogócskáznak kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt az unokájának tízóraira. Vackor sajnos nem bír ellenállni a kísértésnek és fölfalja az uzsonnásdobozból az összes finomságot. A finom falatok után igazi dőzsölésbe kezd: mind egy szálig megeszi a társainak csomagolt szendvicseket, gyümölcsöket. Mikor észbe kap, már késő – igazi pusztítást végzett a tanteremben. Szégyenében és ijedtében elszalad, nem mer szembesülni az osztálytársai – és leginkább a Tanító néni – haragjával.

Vackor a nagyvárosba menekül, ahol riadtan próbálja megtalálni a helyét. A járókelők mogorvák, s mivel a közlekedési szabályokat sem ismeri, ügyetlenkedésével komoly dugót okoz, amit csak egy rendőr segítségével tudnak megoldani. Az igazoltatás groteszk szituációja elől elmenekül és egy parkban talál menedéket. Mikor végre egy kis nyugalomra lel az ismerős környezetben, sajnos ismét a korgó gyomra miatt kerül bajba: étvágyát a fagylaltárus portékájának kifosztásával csillapítja. Most azonban nem sikerül elmenekülnie, letartóztatják és bizony börtönbe kerül. A rácsok mögött már-már végképp kétségbe esne, mikor egyszer csak szabadon engedik. Kiderül, hogy a fagylaltárus kérte meg a rendőröket, hogy engedjék szabadon. A jóságos bácsi üzletet ajánl a megszeppent mackónak: ha segít neki a fagylaltárulásban míg meg nem térül az okozott kár, megtanítja a finomságok elkészítésére. Vackor boldogan és lelkesen tanul, sokat segít a bácsinak, lassan a parkban is igen megszeretik a vevők. Kis idő elteltével igazán összebarátkoznak jótevőjével, a fagylalt üzlet felvirágzik. Itt az idő, hogy hazainduljon, és otthon is szembenézzen tettei következményeivel.

Mikor hazaér valóban bajba kerül: a sok igazolatlan hiányzás miatt vizsgáznia kell írásból és matematikából. Amikor azonban minden feltett kérdésre helyesen válaszol, mindenkit lenyűgöz. Vackor elmeséli kalandjait a nagyvárosban, osztálytársait pedig fagylaltfőzéssel engeszteli ki. Ő lesz a legnépszerűbb kölyökmackó az iskolában.

The event is finished.