Időpont
2020. március 17. 19:00

Helyszín
A Művelődés Háza
2500 Esztergom, Imaház utca 2/a
33/313-888, +36-30-3483396
www.egomkultur.hu


vígjáték a Turay Ida Színház előadásában

A látszólag bohém alak felesége elvesztése után új életet kezd, mintha pótolni akarna valami elszalasztottat: motorozik, iszik, kikezd a nőkkel, folyton bohóckodik, szokatlan dolgokat művel. Aztán kiderül, mindez csak álarc, menekülés a magány és önmaga elől. Hiszen felesége elvesztésével nagy űr maradt az életében. Éjszakai beszélgetéseik során megjelenik a szeretett asszony, aki jól ismerte férjét, s aki most is segít. Remek jellemábrázolással idéződik meg a csaknem négy évtizedet együtt leélt férfi és nő viszonya, s a krízishelyzet megoldása is körvonalazódik. Amikor úgy érzi az ember, hogy az idő túlhaladt rajta, amikor minden idegenné vált, a pánikból adódó felületes lázadás természetes ugyan, de nem vezet sehová. Mert igazán csak akkor találhat új utat, ha önmagát adja, ha önmagáért szeretik, s ha ő is képes elfogadni és szeretni. Érzelmi tartalék kell az újrakezdéshez, humor, sőt önirónia.

Mert a fiatalság nem érdem, csak állapot, de a lélek fiatalsága talán mégis megőrizhető. S akkor nem csak kétszer lehetünk fiatalok.

Hogy mindez eljutott a nézőkig, az a rendezésnek és főleg a Mikó István színészi alakításának köszönhető. Mert nem viszi túlzásba a bohóckodást, őszintének érezzük a játékát. Igazán meghitt, szép pillanatok a halott feleséggel folytatott beszélgetések. Mindehhez Hűvösvölgyi Ildikó finom jelenléte, jelmeze és hangja is hozzájárul. Szépen ellenpontozza az ő személyét a nagyon más típusú nőalakban Egri Kati, aki megjeleníti, hogyan olvad fel a mogorva, magányos, eddig boldogtalan nő. A Turay Ida Színház előadásának érdekessége, hogy a darabot az a Bodrogi Gyula rendezte, aki korábban a József Attila Színházban nagy sikerrel alakította a főszerepet. Hogy mit vitt bele a mostani produkcióba a korábbiból, s mennyire hagyta Brooksie-t, hogy mikós legyen, nem tudjuk megítélni.

Szereplők:
Grace: HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ Kossuth-díjas
Brooks: MIKÓ ISTVÁN Érdemes művész, Jászai Mari-díjas
Tom: NAGY GÁBOR
Rose: EGRI MÁRTA Jászai Mari-díjas / SZABÓ ANIKÓ
Julia: NYÍRŐ BEA
Richard: VALÁZSIK PÉTER
Suzy: SZILVÁSI JUDIT

Belépőjegy: 3.500,- Ft


Térkép betöltése...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló