Saját weboldalon, domainnévvel és tárhelyen, vagy inkább külsős blogmotoron érdemes inkább önálló blogot menedzselni? Sokszor kapjuk meg mi is ezt a kérdést, és rendszerint az első opciót javasoljuk választásként.

Hogy miért? Arra ebben a bejegyzésben részletes választ fogunk adni, egyenként kifejtve a saját weboldalon történő blogolás minden kulcsfontosságú aspektusát, illetve kecsegtető lehetőségét.

Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása meghozza majd a kedvet a saját weboldal indításához.

Ezek lesznek a hátrányai a külsős blogmotor használatának

Első gondolatra talán csábító lehet külsős blogmotorra regisztrálni a blogunkat. Elvégre minimális a belépési küszöb, szinte mindent kézhez kapunk, és kizárólag a tartalmak folyamatos gyártásáról kell gondoskodni.

Ugyanakkor ez mindössze a látszat. Jobban mögé pillantva a dolgoknak gyorsan világossá válik, hogy a blogmotor üzemeltetője bármikor változtathat a felületen, az olvasókból pedig irgalmatlan nehéz lesz vásárlókat vagy ügyfeleket konvertálni. Plusz folyamatosan számolni kell egyfajta kitettséggel.

Ha saját weboldalon és domain alatt menedzseljük a blogot, annak a következő előnyei lesznek

A megvásárolt domainnév, illetve tárhely alatt futó weboldal a szó legszorosabb értelmében a saját tulajdonunk. Vagyis azt kezdünk vele, amit csak szeretnénk. Egyáltalán nem lesz megkötve a kezünk design, megjelenés vagy a tartalom szempontjából.

No és persze a legfontosabb, a saját weboldalt gyakorlatilag a végtelenségig fejleszthetjük. Olyan ügyfélszerző megoldásokat és automatizmusokat építhetünk ki, amilyenre csak szükségünk van. Feltehetünk a blogbejegyzések mellé termékeket, videós anyagokat, feliratkozó űrlapokat és bármi egyebet.

Vagyis a kitettség helyett a saját kezünkbe vehetjük az irányítást. Ennek köszönhetően bármilyen külső változás bekövetkezhet, nekünk mindig is meglesz a lehetőségünk első kézből reagálni vagy változtatni.

Saját weboldalon blogolni ma már sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolják

Sokak aláírják, hogy a saját weboldal tényleg előnyösebb a külsős blogmotornál, ugyanakkor a megvalósítás hogyan kérdése rendszerint elakadási pontot jelent. Holott ma már sokkal egyszerűbb dolgunk van ezen a téren is, mint azt talán elsőre gondolnánk.

Mindössze néhány ezer forint befektetésért cserébe már vásárolhatunk saját webtárhelyet és domainnevet, amik tökéletes kiindulási pontok. Innentől kezdve elindulhatunk egy szimpla WordPress sablonnal, aminek a kezelését megtanulni gyakorlatilag egy unalmas vasárnap délután alatt is lehetséges.

Amikor pedig ez sikerült, onnantól a szabadság valódi tárháza nyílik meg előttünk. Vagyis tényleg lehetségessé válik, hogy a blog látogatottsága és eredményessége minden eddigi rekordot túlszárnyaljon, nekünk pedig sikerüljön valóra váltani az álmainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló